1971 Cadillac Eldorado Coupe

Tämä ko. auto on saapunut Suomeen muuttoautona Kanadasta 70-luvun puolivälissä. Ensimmäisen vuotensa auto liikkui Turun seudulla, jonka jälkeen auto vaihtoi omistajaa, bisnesmielessä kun oli Suomeen tuotukin.

Pääkaupunkiseudulle ajauduttuaan ja muutaman kerran omistajaa vaihdettuaan Caddy tuli Cissen omistukseen marraskuussa '78. Ketäpä olisikaan paremmin voinut kuvitellakkaan tälläisen 70-luvun alun massiivisen "Elvis-Caddyn" rattiin, kuin aina sympaattisesti hymyilevää Häkkistä.

Cisse ei kuitenkaan ehtinyt nauttia autostaan kovin kauaa, vain parisen kuukautta. Turun Läänin Koskelle suuntautuneella keikkamatkalla 13.1.1979, Caddy koki dramaattisia hetkiä, luisuen sillankaiteeseen. Näin tapahtumia muisteli nyttemmin Hurriganesin silloinen kitaristi Ile Kallio -Cisse ajoi, olimme menossa keikalle. Keli oli todella huono, lunta tuli taivaan täydeltä ja tie oli yhtä puuroa. Vasemmalle kaartuvassa mutkassa auto ei kääntynyt vaan liukui suoraan sillankaiteeseen. Teräskaide upposi niin syvälle moottoritilaan, että Caddy meni lunastukseen. Vauhti oli sen verran hiljainen, että kukaan ei saanut onneksi kolhuja. Kyydissä olivat meidän lisäksi Tomi Parkkonen ja Suvari (Hannu Suvioja, Cissen hyvä ystävä).

 

 

 

Vakuutusyhtiön varikolta Caddyn osti pois helmikuussa '79 Ilkka Martineero Turusta, tarkoituksenaan kunnostaa se perheensä kesälomareissua varten. Niinpä Eldorado olikin taas kondiksessa seuraavana kesänä ja sai toimia asuntovaunun veturina. Auton jättiläismäinen 8,2 litran V8 solveltuu em. tarkoitukseen varsin mainiosti.

Muutaman viime vuoden Caddy on tosin ollut pois rekisteristä täydellisen kunnostuksen vuoksi, mutta palaa kyllä tien päälle valmistuttuaan.

 
Matti Vilkuna

Sivujen ulkoasu © Mari Storhammar 2005