Vesilahden Kotiseutumuseo

Osittainen luettelo esineistä

Museon päärakennus

Vesilahden kotiseutumuseo on Laukon kartanon vanha torppa Svartmark. Museo sijaitsee Vilkinarolla Ylä-Narvantien varrella, alueella, jossa pidetään myös Narvan Markkinat (seur. 6.-9.7.2000).

Museoalueella on myös 2 aittaa, riihi hevoskiertoineen, mäkitupa, keittokota, tervahaudan pohja, kirkkovenevaja ja savusauna.

Huom! Muutamat esineryhmistä sisältävät paljon kuvia. Jos tietoliikenneyhteytesi on hidas, sivujen latautuminen saattaa kestää kauan.

Tämä kuvasarja on alustava kokeilu, jolla etsitään keinoja historiallisten esineiden ja työtapojen esittämiseksi kaikille asiasta kiinnostuneille. Esitystapaa kehitetään saatujen kokemusten perusteella. Museo on avoinna vain kesäviikonloppuisin - Internet sen sijaan aina! Matkustaminen tietoverkoissa on myös paljon nopeampaa ja huokeampaa.

Kuvauksessa Internetiä varten on luonnollisesti jouduttu tekemään useita kompromisseja; kuvatut esineet eivät välttämättä muodosta edustavaa joukkoa aihepiiristään. Paras keino tutustua esineisiin on edelleenkin käynti museon näyttelyssä.

Kuvaaja: Mari Rantanen

Palaute: ntns@sci.fi