banneri
Jussi & The Boys: Lapsilta kielletty
LP: Gold Disk GDL 2013, Levytuottajat 1979
MC: Gold Disk GDK 2013, Levytuottajat 1979
Digital: Warner Music Finland, 14.6.2013
Tuottaja: Jussi & The Boys
Äänitys: Antti Joki, Finnlevy-studiot, tammi-helmikuu 1979
Lapsilta kielletty
# kappale sävel/sanat kesto
A1 Rokkimorsian - I Knew The Bride (When She Used To Rock And Roll) - Nicholas Lowe / Hector 2:00
A2 Nyt me sörkkää vallataan - Riot In Cell Block Number 9 - Jerry Leber, Mike Stoller / Jussi Raittinen 3:18
A3 Kaikki ohitse on vain - It's All Over Now - Bobby Womack, Shirley Womack / Kari Kuuva 3:07
A4 Ypö yksin - Lonely Blue Boy - Fred Wise, Benjamin Weisman / Jussi Raittinen 2:58
A5 Oot melkein liikaa - Red Hot - Billy Emerson / Hector 2:12
A6 Tää koskista on vain - Love Potion Number Nine - Jerry Leber - Mike Stoller / Pekka Tammilehto 3:00
B1 Mani Hani - Money Honey - Jesse Stone / Jussi Raittinen 2:58
B2 Oi Kuuskytviis - Forty Days - Chuck Berry / Pekka Tammilehto 3:45
B3 Liisan koira - Walkin' The Dog - Rufus Thomas / Jussi Raittinen 3:37
B4 Vielä nähdään - Oh Darling! - John Lennon - Paul McCartney / Juha Vainio 2:50
B5 S'on lyttypäähommaa - Too Much Monkey Business - Chuck Berry / Kari Kuuva 2:10
B6 Marsilaisten rock'n'roll - Flyin' Saucers Rock'n'roll - Harold Scott / K.W.Blomqvist 1:44

Sovitukset: Jussi Raittinen, Pekka Tammilehto, Antti Tammilehto, Aimo Hakala

Muusikot:
Jussi & The Boys:
Jussi Raittinen: laulu, taustalaulu, rytmikitara, piano, basso (A2, B1, B2, B3, B5)
Pekka Tammilehto: laulu (A6), soolokitara, rytmikitara (S.D. Curlee kitara), taustalaulu
Antti Tammilehto: basso, taustalaulu, soolokitara (A4; puoliksi A2, B1, B2, B3, B5)
Aimo Hakala: rummut, lyömäsoittimet

Loppusyksystä 1978 Jussi ehdotti levy-yhtiölleen EMI:lle uuden Jussi & The Boys albumin tekoa, olihan bändi ajanut sisään uutta ohjelmistoa keikoilla. Pari EMI:n edustajaa tuli seuraamaan bändin keikkaa KY:n klubille. Yleisöä oli paikalla vähänlaisesti ja tunnelma siten vaisuhko, joten miehet poistuivat yhden setin kuultuaan, eikä EMI lämmennyt levyn tekoon.

Tämän jälkeen Jussi kääntyi Vexi Salmen puoleen, jonka Levytuottajat Oy oli menestynyt Vesku Loirin ja Irwinin levyillä. Vexi diggasi vanhempaa rock 'n' rollia ja antoi bändille vapaat kädet levyn suhteen

Tämä levy on melko suoraviivaista rock 'n' rollia. Näin punkin kultakauden loppupuolella ei sellaisella kuitenkaan menestytty, eikä levyä siis myyty paljoakaan. Levy jäikin viimeiseksi 1900-luvun Jussi & The Boys äänitteeksi ja ainoaksi bändin julkaisuksi Levytuottajat Oy:lle. Kaikki biisit ovat ulkolaista alkuperää, kaikki melko tunnettuja. Jussi on itse sanoittanut neljä biisiä. Lisäksi riimejä ovat tehneet Jussin vanhat kamut Kari Kuuva ja K.W. Blomqvist sekä Hector.

Boys'ien kitaristi Pekka "Topi Sorsakoski" Tammilehto on kääntänyt parin laulun tekstit ja toisen niistä -Tää koskista on vain - hän myös laulaa levyllä. Lisäksi mukana on Junnu Vainion alun perin Johnnylle (MCA MCS 2001) kääntämä Beatles -kappale Oh Darling! eli Vielä nähdään. Beatlesien biisejähän Jussi on levyttänyt yllättävänkin harvoin.

Rokkimorsian oli albumin tuorein kappale. Jussi oli mieltynyt kovasti Dave Edmundsin 1977 levyttämään Nick Lowen biisiin I Knew The Bride (When She Used To Rock And Roll). Jussi kertoi tekstin pohjaksi suomenkieliset sanat tehneelle Hectorille tarinan 60-luvulla vaikuttaneesta mimmistä, joka oli ensin innokas Johnny-fani, mutta sitten hänestä tuli todellinen supergroupie, joka pyöri kaikkien pintabändien kanssa. Myöhemmin neito pokas yhden upporikkaan, vähän vanhemman gubben.

Eero ja Jussi & The Boys levytti Rokkimorsiamen uudelleen albumille Numero3. Liisan koira tuli nyt levytettyä jo kolmanteen kertaan. Ensimmäinen versio ilmestyi 1965 albumilla Numero 1 ja toinen samana vuonna singlellä (FAS 933).

Albumin julkaisutilaosuus pidettiin huhtikuussa Bottalla ja samalla juhlittiin The Boys-yhtyeen 15-vuotista taivalta. Levyä markkinoitiin myös popyhtyeiden SM-kisojen karsintakiertueella. Jussi & The Boyshan esiintyi rundilla tuomariston miettiessä kilpailijoiden suorituksia. Albumilta julkaistiin yksi single Marsilaisten rock'n'roll / Rokkimorsian (GDS 227)

Levyn biisejä ei ole julkaistu millään kokoelmilla. Levyn kustantajan Levytuottajat Oy:n konkurssin jälkeen oikeuksin omistajasta ei ole ollut selvyyttä. Siksi julkaisulupaa uudelleen julkaisuun tai kappaleiden kokoelmille sisällyttämiseen ei ole voitu saada. Nyttemmin oikeuksien omistaja lienee selvinnyt koska Warner Music julkaisi albumin digitaalisissa jakeluissa 2013.

Kuuntele albumi Spotifystä: