banneri
Eri esittäjiä: Työväen lauluja
LP: Scancia SLP 535, Scandia-Musiikki 1969
MC: Finnlevy SDE 031, Finnlevy 1970
S8: Finnlevy S8S 512, Finnlevy 1971
LP: Scandia HSLP 231, Scandia-Musiikki 1978
MC: Scandia HSMK 231, Scandia-Musiikki 1978
LP: Scandia HSLP 231, Scandia-Musiikki ?
Digital: Warner Music Finland 2012
Tuottaja: ?
Äänitys: Jouko Ahera, Scandia-studio lokakuu 1969
Työväen lauluja, vuoden 1969 julkaisu
# kappale sävel/sanat kesto
A3 Tammisaaren laulu Trad. 1:28
B2 Perustuslaillisen riemumarssi Trad. 2:23

Sovitukset: Olli Heikkilä

Muusikot:
Jussi Raittinen ja Olli Heikkilän orkesteri
Jussi Raittinen, laulu

Tämän albumin myötä alkoi Jussin hyvin mestyksekäs kausi Scandialla. Levyn kansiteksteissä ei tuottajaa mainita. Tuottaja tai tuottajat löytynevät kuitenkin kolmikosta Pekka Gronow, Olli Heikkilä ja Harry Orvomaa, joiden tuottamilla erilaisilla osin hyvinkin myydyillä teemalevyillä Jussi esiintyi usean vuoden ajan.

Työväen lauluja I, vuoden 1978 LP-julkaisu

Jussi muisteli myöhemmin, että oli laulanut yhdessä Paavo Einiön tuottamassa TV-ohjelmassa Pankkilaulu nimisen kupletin Kari Kuuvan kanssa, laulu oli vanha skifle-biisi, johon Saukki oli tehnyt hienot sanat. Einiön oli TV-hommien ohella Scandian johtajia ja hänen mieleensä tuli, että Jussia voisi käyttää myös Scandian levyillä. Niin Jussi pääsi mukaan tälle Työväen laulu albumille. Harri Orvomaa asetti kaksi ehtoa levyn teolle. Ensiksi Työväen Sivistysliiton piti ostaa tietty määrä levyjä omaan myyntiinsä. Toinen ehto oli, että on valoitettava myös asian toista puolta ja on tehtävä myös sisällissodan valkoisen osapuolen lauluja. Niin pääosin sama porukka, myös Jussi, oli mukana seuraavana vuonna tehdyllä albumilla Talonpoikaisarmeijan lauluja

Työväen lauluja I, vuoden 1978 c-kasettijulkaisu

Tämä levy oli suuri menetys. Ajankohta oli otollinen, vasemmistopuolueet olivat saaneet vuoden 1966 eduskuntavaaleissa enemmistön eduskuntaan ja vasemmistolaiset aatteet saavuttivat vastakaikua erityisesti nuorten keskuudessa. Levy menestyi erinomaisesti, se oli myyntitilastojen TOP 20:ssä yli vuoden ajan yltäen parhaimmillaan viidennelle sijalle. Myynti oikeutti ilman muuta myös kultalevyyn. Levystä otettiin useita painoksia ja se julkaistiin LP-painoksen lisäksi myös c- ja stereo8-kasettina. Albumi julkaistiin uudelleen Scandian halpasarjassa 1978 nimellä Työväen lauluja 1 (HSLP 231 / HSMK 231). Uusintajulkaisun kannet oli suunniteltu uudelleen. Tästä halpasarjan julkaista tehtiin vielä uusintapainos hieman erilaisilla kansilla. Musiikkituottajien tilaston mukaan levyä on myyt kaikkiaan 37661 kpl. Levyä on myöhemminkin ollut hyvin saatavina divareista.

Levyn muut solistit ovat Reijo Frank, Taisto Lundberg, Heli Keinonen, Arjo Saijonmaa ja Sulo Vakkari. Levyn suuren suosion innoittamana Scandia tuotti seuraavana vuonna jatko-osan Työväen lauluja II. Jussi oli mukana myös tällä albumilla.

Työväen lauluja, vuoden 1969 julkaisun etiketti A

Fazer Records julkaisu Työväen lauluja ja Työväen lauluja II albumin lauluista kootun cd-julkaisun Työväen lauluja - Veljiksi Kaikki. Jussin molemmat laulut olivat mukana tälläkin julkaisulla. CD-versiosta julkaistiin uudet painokset vuosina 1999 (Fazer Records 0630-18770-2) ja 2002 (Warner Music 0630-18770-9). Warner julkaisi sekä Työväen lauluja että Työväen lauluja - Veljiksi Kaikki albumin digitaalisissa jakeluissa 2012. Vuoden 1999 uudelleen julkaisu toteutettiin yhdessä Metalliliiton kanssa, liiton viettäessä 100 vuotisjuhlavuottaan. 2002 uudelleen julkaisu taphtui Warnerin 20 Suosikkia-sarjassa.

Kuuntele albumi Spotifystä:

Työväen lauluja, vuoden 1969 julkaisun etiketti B