Levydivarit/-kaupat

Alta löydät luettelon Suomessa toimivista levykaupoista; käytettyjä tai uusia musiikkiäänitteitä eri formaateissa myyvistä kivijalkakaupoista, verkkokaupoista, antikvariaateista jne. Tiedot on koottu kauppiaiden ja heidän asiakkaidensa ilmoitusten sekä omien havaintojen perusteella.

Puuttuuko kauppasi listasta? Ovatko tiedot muuttuneet? Ilmoita lisäys, poisto tai korjaus tällä lomakkeella.

Jos sinulla on vain verkkokauppa, voit ilmoittaa tiedot tällä lomakkeella.

Tästä listasta voit valita eri puolilla Suomea toimivan äänilevyjä myyvän kaupan. Kaupan tarkemmat tiedot avautuvat valinnan jälkeen omalle sivulleen.

Alta löydät myös paikkakuntakohtaisen listan levykaupoista ja erillisen listan äänitteitä myyvistä verkkokaupoista.

Huom! Entenkin pienempien kauppojen aukioloajaoissa voi olla poikkeuksia - tarkista tiedot kaupan omilta nettisivuilta tai Facebookista.

Tuoreimmat päivitykset

Levykaupat - Record stores in Finland
Record Shop

Levykaupat paikkakunnittain


Asikkala

Espoo

Helsinki

Hämeenlinna

Imatra

Joensuu

Jyväskylä

Kerava

Kokkola

Kouvola

Kuopio

Lahti

Lappeenranta

Lempäälä

Loviisa

Maarianhamina

Merikarvia

Oulu

Pietarsaari

Pori

Raahe

Rauma

Sastamala

Savonlinna

Tampere

Tornio

Turku

Tuusula

Vaasa

Vantaa

Varkaus

Verkkokaupat-logo

VerkkokaupatJos on kyse aidosta verkkokaupasta, liikkeen nimen perässä on ostoskärry-symboli. Mikä on aito verkkokauppa: tilaus ja maksu onnistuvat yhdellä netti-istunnolla ilman muuta yhteydenottoa kauppiaaseen.

Muiden kauppojen osalta tilaaminen edellyttää sähköposti- tai puhelinyhteydenottoa myyjään tai muuta varmistusta ennen kuin tilaus on selvä. Menettelyt selviävät kauppiaan nettisivuilta.

Jotkut levydivarit myyvät levyjään Discogs-palvelun kautta. Niitä en tähän ole listannut. Niistä löydät tiedot kauppiaan omilta verkkosivuilta tai voit hakea Discogs-palvelusta kauppiaan nimen perusteella.

Jotkut levyjäkin myyvät antikvariaatit myyvät tuotteitaan - myös levyjä - antikvaari.fi palvelun kautta.

Levyvalikoimaa antikvariaatissa Erään antikvariaatin valikoimaa

Varsinaisten levykauppojen määrä on koko ajan vähentynyt. Niitä onkin enää suurimmissa kaupungeissa. Pienimmillä paikkakunnilla äänilevyjä saa antikvariaateista ja erilaisista osto- ja myyntiliikkeistä sekä kirpputoreilta. Niiden valikoima on kovin vaihteleva, mutta etenkin antikvariaateista saattaa löytyä yllättävänkin suuri valikoima ja hyvä kuntoisiakin levyjä.

Joissakin antikvariaateissa myydään myös uusia levyjä. Myös päivittäistavarakaupoissa ja huoltamoillakin voi vielä olla levypiste, tällöin myynnissä on lähinnä cd-levyjä. Niitä en ole listannut.

Äänitteitä myyvien verkkokauppojen määrä sen sijaan näyttää lisääntyneen. Pienemmätkin kauppiaat ovat pistäneet pystyyn jonkinlaisen verkkokaupan, myös yksityishenkilöt myyvät netissä omia kokoelmiaan. Levyjä myydään ja ostetaan myös monissa netin markkinapaikoissa, kuten Huuto.net, Tori.fi ja ulkomaiset Discogs sekä ebay.

Monet kauppiaat ja yksityishenkilöt myyvät levyjään myös levymessuilla. Niitä järjestetään eri puolilla Suomea.

Levymessuilta Fennican Erkka Kettunen tekee kauppaa levymessuilla