banneri
Hukkaputki: Hukkaa päälle!
LP: Johanna JHN 3022, Johanna 1983
CD: Johanna JHNCD 3022, Siboney 2001
Digital: Universal Music 5.12.2014
Tuottaja: Pekka Aarnio
Äänitys: Risto Hemmi ja Markus Vikstedt, Finnvox studiot
Miksaus: Markus Vikstedt
Kannen taitto: Kari Kalén
Kuvat: Håkan Sandblom, Jorma Pouta, Lehtikuva Oy, Q-studio, Kari Kalén
Hukkaa päälle!
# kappale sävel / sanat / sovitus kesto
A10 Hukkaputkitunnus Olli Ahvenlahti / Pentti Järvinen / Olli Ahvenlahti 0:28
B1 Tiina Olli Ahvenlahti / Pentti Järvinen / Olli Ahvenlahti 3:02
B3 Seitikki Olli Ahvenlahti / Pentti Järvinen / Olli Ahvenlahti 2:33
B5 A.Kivi Olli Ahvenlahti / Pentti Järvinen / Olli Ahvenlahti 2:09
B9 Hukkaputkitunnus Olli Ahvenlahti / Pentti Järvinen / Olli Ahvenlahti 0:28
Muusikot:
Hukkaputkilaulajat ja Hukkaputkiorkesteri:
Pepe Willberg: laulu
Irina Milan: laulu (A10, B1, B3, B9)
Pave Maijanen: laulu (B1)
Olli Ahvenlahti: piano, kosketinsoittimet sekä kaikki soittimet A10 ja B9
Heikki Virtanen: basso
Juha Björninen: kitarat
Vesa Aaltonen: rummut
Juhani Aaltonen: huilut ja saksofonit
Markku Johansson: trumpetti ja flyygelitorvi
Reino Laine: lyömäsoittimet

Kaikki levyn laulut on esitetty TV 1:n viihdetoimituksen tuottamassa viihdeohjelmassa Hukkaputki. Edellä mainittujen lisäksi levyllä laulavat Kari Franck, Kristiina Halkola, Erkki Saarela, Jukka Sipilä ja Leena Uotila. Levykannessa Dosentti Korsbäckin nimiin pannussa lausunnossa vakuutetaan: "Pyynnöstä todistan, että ongelmajätteiden levyttäminen on yksi parhaista ja ympäristöystävällisimmistä tavoista säilyttää päästöjä isältä pojalle. Varsinkin musiikkipäästöjä. VTT:n testien mukaan Hukkaputken kauheimmat päästöt eivät liukene tältä levyltä mihinkään, joten levyn voi antaa lasten käsiin, sitä voi nuoleskella, upottaa vesistöihimme tai huoletta haudata vaikkapa peruskallioon".

Siboneyn julkaisutiedotteessa Hukkaputki-ohjelmasta kerrotaan seuraavasti: "Hukkaputkea tehtiin kaksi vuotta (1981-1983), kaikkiaan 32 osaa. Katsojaennätys oli 3,2 miljoonaa katsojaa. Hukkaputki viljeli sketseissään poliittista satiiria. Samalla viikolla valmistunut ohjelma pystyi käsittelemään lähetyksessään tuoreeltaan ajankohtaisia asioita, mikä oli suhteellisen uutta televisioviihteessä. Pysyäkseen mukana keskustelussa oli viihdeohjelma katsottava viikottain.

Ohjelmaa kohden tehtiin yleensä kaksi laulua. Suurin osa niistä parodioi iskelmiä, iskelmälaulajia ja sanoittajia. Komiikkaa haettiin siitä, että vääristä asioista laulettiin väärällä tavalla. Usein liikuttiin niin lähellä iskelmätodellisuutta, että jotkut luulivat tekijöiden olevan tosissaan. Suomalaisista viihdeohjelmista ei pitkäsoittolevyä oltu aikaisemmin tehty. Tiedossa ei ollut suomalaista sketsisarjaa, joka olisi alusta lähtien tehnyt omat laulunsa"

Hukkaa päälle!

CD-jukaisun kansivihkoseen on pääsyt pujahtamaan pari virhettä. Siinä mainitaan Atomi ja rakkaus -laulun esittäjiksi Irina ja Pepe, pitäisi olla Irina ja Pave. Edelleen laulujen sanoittajaksi on kansivihkosessa merkitty Pertti Järvinen, pitäsi olla Pentti Järvinen.

Universal Music osti 2010 Siboney Oy:n joka omisti oikeudet Johannan ja Love Recordsin tuotantoon. Universal julkaisi albumin digitaalisilla jakelualustoilla 2014.

Kuuntele albumi Spotifystä:

Katso albumin tiedot Discogs-tietokannasta