Rytmimusiikin Syke  Etusivu  Diskografia  Historia  Uutta

Pepe Willberg - Diskografia (pepe_dgf.gif 4462 bytes)


- Suurennan kuva -

Lasse Mårtenson: Voiko sen sanoa toisinkin
LP: Kompass KOLP 4, Kompass Records 1977
MC: Kompass KOC 4, Kompass Records 1977
CD: FGCD-5124, FG Musiikki 2002
Tuottaja: Lasse Mårtenson, Mårtensong Oy
Äänitys: Jouko Ahera, Scandia-studio, 1967 (siis alkupeäisversioden äänitys)
 

# kappale sävel/sanat/sovitus kesto
A5 Kerro se kaikille Lasse Mårtenson / Solja Tuuli / Esko Linnavalli 2:25

Muusikot:
Pepe Willberg, laulu

Lasse Mårtenson julkaisi vuonna 1967 kovasti kehutun hengellisen albuminsa Voiko sen sanoa toisinkin (Metronome MLP 15265). Alkuperäisjulkaisulla Eddy eli Tapani Lehikoinen laulaa Kerro se kaikille kappaleen. Levy julkaistiin uudelleen Mårtensonin omalla Kompass -levymerkillä 1977. Tätä julkaisua varten äänitettiin Kerro se kaikille uudelleen Pepen toimiessa solistina. Todennäköisesti myös tausta on tehty uudelleen, mutta siitä ei levyn kansiteksteissä ole mainintaa. Pepen version äänittäjää, äänityspaikkaa ja -aikaa ei levyn kansiteksteissä mainita. Mistään en ole löytänyt selvitystä sille miksi tämä yksi kappale äänitettiin uudelleen. Muut kappaleet uudelleen julkaisulla ovat alkuperäisversioita.

Muina artisteina tällä alansa klassikolla laulavat Heli Keinonen, Ritva Mustonen, Four Cats, Arja Rislakki, Raila Marila ja tietenkin itse Mårtenson. Levyn kaikki sävellykset olivat Mårtensonin ja sanat Solja Tuulen eli Sauvo Puhtilan (Saukki). Sovituksista vastasivat Esko Linnavalli ja Lasse Mårtenson.

Lasse Mårtenson kertoo Selvis (3/2001) -lehden haastattelussa levyn synnystä: "Jaakko Jahnukainen oli henkilökohtaisesti löytänyt kristinuskon, ja hän toi idean, että tehtäisiin televisiolle messu, meidän liturgian mukaisesti. Rovasti Erkki Arhinmäki oli hänen sodanaikaisia ikätovereitaan, ja he yhdessä kehittelivät ideaa. Jahnu ehdotti, että alkaisin kokoamaan musiikkia, tehtäisiin svengipohjalta tämänpäivän ihmiselle, gospeltyyppisesti. Kokeilin sitä, mutta tulin siihen tulokseen, ettei se toimi niin, tulee "muka"-sanomaa, gospelmusiikkiin ei suomen kieli kovin hyvin rytmisesti istu. Ehdotin, että tehdään se alusta saakka, ja Saukki tekee tekstit. Idea meni läpi, ja sitten alettiin töihin. Onhan siellä jotain gospelvaikutteita, mutta lähdimme tekstin pohjalta". Samassa haastattelussa Mårtenson kertoo myös suunnitelmista julkaista äänite cd-formaatissa mahdollisesti hieman uudistetussa muodossa.

Cd-julkaisu ilmestyikin seuraavana vuonna eli 2002 FG Musiikkin ja Mårtensongs Oy:n yhteistyönä. Cd-julkaisu on saman sisältöinen kuin Kompass Recordsin 1977 julkaisema viinyyliversio.

Nuottiviiva

Tiedoissa olevista puutteista ja virheistä pyydän ilmoittamaan sähköpostitse. Kaikki muukin palaute on tervetullutta.

Älä kopioi toisten tekemiä sivuja tai sivujen sisältämää materiaalia. Älä siis tätäkään sivua. Jos sivuni kiinnostaa sinua, voit kopioimisen linkittää tämän sivukokonaisuuden pääsivun.
© 2006 Raimo Öystilä