~~Rottweiler kasvatusta vuodesta 1987~~
 

Omassa kasvatustyössäni pyrin kasvattamaan perusrottweilereita jotka ovat varmoja ja turvallisia perhekoiria ja joista löytyy myös potentiaalia harrastuskäyttöön. Koiria jotka voivat asua ja elää normaalisti perheen parissa ilman erillisiä häkki- tai tarhaviritelmiä ja joiden kanssa voi elää ilman kohtuuttomia ponnisteluja myös tämän päivän yhteiskunnassa. Koiria joista löytyy toimintakykyä ilman liiallista terävyyttä, ts. koiria jotka ajattelevat ensin ja toimivat vasta sitten, jos tilanne niin vaatii.

Kasvattajana en halua esittää mitään erityisiä vaatimuksia tulevien Fm-koirien omistajille sen
enempää näyttelyiden kuin pk- harrastamisenkaaan suhteen, koska katson että kaikki kiinnostus pitää lähteä ihmisestä itsestään, ketään ei voi pakottaa mihinkään. Lähden siitä, että koira tulee täysivaltaiseksi perheenjäseneksi ja jokainen pentua odottava ymmärtää oikeasti mitä tai minkälaista koiraa on ottamassa, kaikki muu sen jälkeen on plussaa.

Fm's X-tra Handsome "Jäbä"
Kuva: Tyrni Särkkä
 
"Rottweileria hankkimassa?"

Jos etsit kilttiä, helppoa, vaivatonta ja valmiiksi kasvatettua sosiaalista koirapuistokoiraa, rottweiler ei ole etsimäsi rotu.

Jos taas etsit haasteellista, itsenäistä harrastus- ja pk-kaveria, se todennäköisesti on etsimästi rotu. Vain sinä itse tiedät, että siinä on juuri ne ominaisuudet joita koiralta haluat. Ja vain sinä itse tiedät, että kykenet tarjoamaan koiralle sen tarvitseman aktiviteetin sekä tyydyttämään sen tekemisen tarpeen. Lemmikkipalstoilta vastausta tähän kysymykseen on turha hakea.

Rottweiler on rotuna varsin itsenäinen koira ja siltä puuttuu monelle muulle rodulle tyypillinen miellyttämisenhalu, vrt. saksanpaimenkoira. Se on koira jonka kanssa täytyy pentuna tehdä ns. "välit" ja jonka kunnioitus on ansaittava. Kunnioitusta ei ansaita selättämisellä ja ankaralla fyysisellä kurittamisella. Kaikista ei tähän tehtävään ole ja valitettavan usein näitä pentuaikana tehtyjä virheitä on myöhemmin vaikea korjata, joskus jopa mahdotonta.

Pentua harkitessa olisi hyvä käydä tutustumassa tulevan pentueen emään jo ennen kuin pennut ovat syntyneet. Näin saat parhaan käsityksen siitä millainen emo todellisuudessa on ja minkälaisissa olosuhteissa pennut tulevat kasvamaan. Emohan on pennuille roolimalli niiden ensimmäisten elinviikkojen ajan ja leimaa vahvasti omalla käyttäytymisellään pentujen käyttäytymistä.

Olet aina tervetullut käymään ja tutustumaan tulevien "suomineitojen" äiteihin sekä tietysti minuun kasvattajana. Olen kasvattajana varsin tiukka ja suorapuheinen ja haluan olla yhteydessä omiin kasvatteihini. Yhtään pentua en myy pelkän puhelinkeskustelun perustella, vaan haluan ehdottomasti tavata ostajan aina henkilökohtaisesti. Jos pennunostajana katsot sen olevan liikaa omalle hermorakenteellesi, kannattaa ehkä katsella pentua jostain muualta. Minulle koiran hyvinvointi on aina pääasia. Mutta jos katsot selviytyväsi tästä, tervetuloa joukkoon.

Pentujen mukana tulee oma kansio joka sisältää ns. perustietopaketin tietoa mm. ruokinnasta, sairauksista, esittelyt eri pk-lajeista, näyttelyistä, koirien elekielestä ja käyttäytymisestä ym. Omien kasvattieni omistajille pidän myös aina pennunomistajakurssin. Sen on suotavaa, etten sanoisi pakollista ennen kuin pentu tulee taloon. Luonnollisesti pennut on myös mikrosirutettu luovutusvaiheessa.

Jos kiinnostuit, ole ystävällinen ja ota yhteyttä PUHELIMITSE, sähköpostikyselyihin en vastaa.

-Petra
 
___________________________________________________________________________
 
Kotisivuja ollaan uudistamassa, joten vanhoja ei juurikaan päivitetä. Ajankohtaiset tiedot ja uutiset (pentueet yms) löytyvät https://www.facebook.com/finnmaidensrottweilers/
 
 
Päivitykset:
 
9.8. Pentuja sivu
 
18.6 Pentuja ja Pentueet sivut, Uutiset, Etusivu
 
___________________________________________________________________________
 
Näillä sivuilla olevien kuvien käyttö on ehdottomasti kielletty!
 

 
 
 
 
Petra Nikkanen
Jänötie 6 F, 01450 VANTAA
gsm. 050 460 7440
E-mail:
petra.nikkanen@saunalahti.fi