Yhteystiedot

Ähtärin Löytöeläimet
Petri Karlsson
Rämäläntie 202
63900 Myllymäki
puh. 050-3450 974

postheadericon Ohjeet löytöeläinten kanssa toimimiseen:

 

1. Ota eläin mahdollisuuksien mukaan kiinni. Tee ainakin ilmoitus yksin harhailevasta eläimestä.

2. Tarkista löytyykö esimerkiksi eläimen kaulapannasta omistajan yhteystietoja. Ota yhteys suoraan omistajaan.

3. Mikäli mahdollista, pidä eläin hetken aikaa itselläsi ennen meille toimittamista. Omistaja saattaa olla lähellä ja etsiä lemmikkiään. Facebookiin laitetun ilmoituksen avulla omistaja voi löytyä nopeastikin. Näin vältytään eläimen turhalta kuljettamiselta meille.

4. Jos pihapiiriisi ilmestyy kissa, seuraa tilannetta jonkin aikaa - varsinkin, jos kissa vaikuttaa hyväkuntoiselta. Kysele naapurit läpi ja tee kissasta ilmoitus. Monet pitävät kissojaan vapaana ja kissat saattavat tehdä pitkiäkin reissuja. Älä päästä kissaa sisälle, tee sille pesää tai missään nimessä ruoki sitä. Kissan oma koti voi olla lähelläkin, mutta kissa pesiytyy helposti uusien tarjottujen mukavuuksien äärelle. Emme vastaa säännöllisesti hoidetuista/ruokituista löytökissoista, vaan tällöin on löytäjän tehtävä huolehtia kissasta jatkossakin.

5. Tehdessäsi ilmoitusta löytyneestä/kadonneesta eläimestä, lähetä meille mielellään myös kuva. Kuvallinen ilmoitus tavoittaa ihmiset paremmin.

6. Mikäli huomaat kadonneen lemmikkisi olevan toimitettuna meille, soita numeroomme 050 3450974 ja sovi hakuaika.

Maksu käteisellä noudettaessa: alkava vuorokausi 15€/vrk (koira) tai 10€/vrk (kissa/muut eläimet) + mahdolliset matkakulut, jos olemme noutaneet eläimen meille.

7. Meidän tehtävä ei ole löytää omistajaa, vaan omistajan on itse oltava aktiivinen. Mikäli omistaja ei nouda lemmikkiään, on kyseessä heitteillejättö ja asia kuuluu viranomaisille. Löytöeläimiä pidetään 15 vrk, jonka jälkeen meillä on oikeus etsiä eläimelle uusi koti tai lopettaa se. Meillä on oikeus lopettaa pahasti sairas tai loukkaantunut eläin välittömästi.

8. Vastaamme Ähtärin alueelta löydetyistä LEMMIKKIELÄIMISTÄ. Emme siis ota vastaan esimerkiksi siilejä, oravanpoikasia, emmekä villiintyneitä kissoja.

9. Emme pääsääntöisesti nouda tällä hetkellä löydettyjä eläimiä, vaan löytäjä toimittaa eläimen meille. Sovi tulostasi etukäteen! Puhelinnumero on mainittu ylhäällä, kohdassa 6.

10. Emme ota vastaan kodinvaihtajia.

11. Löytöeläimeksi ei luokitella eläintä jonka omistaja on tiedossa. Älä siis tuo eläintä meille, jos tiedät sen omistajan. Jos eläin on häiriöksi tai siitä ei pidetä huolta, yritä ensin keskustella asiasta eläimen omistajan kanssa. Jos se ei onnistu, tee siitä ilmoitus valvontaeläinlääkärille.