PMC Motorsport™ Locost
©2005
PMC Motorsport Suunnittelu Moottori Tekniset tiedot Rakennuspäiväkirja
Kuvat Lataukset Ostetaan/Myydään Linkit Testaus / Kisat


Locost on Lotus Seveniin pohjautuva putkirunkoinen Kit Car replica. Englannissa ja keski-euroopassa kaupallisia Lotus Seven replikoita on valmistettu vuosikymmeniä, joista tunnetuimpia ovat Caterham ja Westfield. Locost saisi alkunsa Ron Championin etsiessä urheilullista autoa juuri ajokortin saaneelle pojalleen. Pian kävi selväksi, että rahat eivät riitä valmiiseen Replicaan tai varsinkaan aitoon Lotus Seveniin. Jotta rahat riittäisivät, Ron päätti valmistaa itse Lotus Seven tyyppisen auton.

PMC Motorsport on vuosia moottoriurheilun parissa toiminut kaveriporukka. Lajeina on harrastettu motocrossia, enduroa ja katumoottoripyöräilyä. Vuodesta 2001 lähtien PMC Motorsport on osallistunut Classic Motocross Cuppiin kolmen kuljettajan voimin. Yhdistävä tekijänä toimiin talkoovoimin vanhaan perunakellariin rakennettu talli, johon on pyritty rakentamaan puitteet erilaisten moottorihärveleiden rakenteluun. Locost kilpurin rakennus on PMC Motorsportin ensimmäinen kosketus autourheilun maailmaa.

Tutustuminen nelipyöräisiin aloitettiin kesällä 2005 hankkimalla vanha mikroauto. Moottoririkko rajoitti ajokerrat muutamaan kesällä 2005, mutta jatkossa ajotekniikkaa yritetään opetella karting radalla. Edessä on tietenkin myös rataleiman ajaminen, mikä onnistuu seuraavan kerran vasta keväällä 2007.

Locost kilpuri on puhtaasti harrastustoimintaa PMC Motorsportille. Kilpailujen tuloksilla ei ole niin väliä, kunhan toiminta on hauskaa. Koska taitoa ja kokemusta autourheilusta ei ole, niin pyritään opettelemaan rata-ajon perusniksit rauhallisesti. Kauden 2006 tavoitteena on saada auto valmiiksi ja toimintavarmaksi. Kilpailuihin tullaan mukaan kun auto saadaan toimivaksi ja luotettavaksi. Kisoihin ei lähde kiireellä pelleilemään ja korjaamaan kaluston puutteita.

Lähin moottorirata on Ahvenisto, jonne on matkaa 110km tallilta. Locostin valmistuttua, pyrimme käymään ajamassa testiä muutaman kerran kesässä. Muu harjoittelu tehdään karting autolla Kalhon (Hartola) ja Pipon (Lahti) radoilla. Jatkossa kiinnostaisi myös ajatus käydä ajamassa Locostilla jäärataa. Aika näyttää, mutta paperilla Locost tuntuisi sopivan mainiosti myös jääradalle.

Team pystyy tekemään lähes kaikki Locostin osat omavaraisesti, koska muun harrastoiminnan parissa on tullut opeteltua perustaitoja. Tämän projektin tarkoitus on kilpailemisen lisäksi oppia uusia taitoja ja työmenetelmiä. Samalla mitataan teamin kyky tehdä toimiva auto moottoripyörien rakennuskokemuksella.

Yhteistiedot
Sähköposti: pmc(a)pmc-motorsport.com
Talli: Heinolassa, mutta jäsenet asuvat Helsingissä, Hollolassa, Järvenpäässä ja Heinolassa

Ahvenisto Grand Race 2005 - Mazdan alakerran laakereiden vaihtoa. Näin sitä selvitään isommistakin huolista...

Olet vieras nro: