Tallin tavat

Jotta sinun olisi turvallista asioida ratsastuskoulullamme, pyydämme sinua huomioimaan seuraavat säännöt tallilla asioidessasi:

 

Ratsastuskoulumme on asiakkaille avoinna:
ma-pe 15.00-21.00
la 8.30-15.30
su 15.00-21.00

Kesäviikonloppuisin olemme suljettu.

Mikäli järjestetään kilpailut, talli suljetaan ½ h kilpailujen päättymisestä.

 

Koko tallialueella on TUPAKOINTIKIELTO.

 

Tallissa ollaan hiljaa ja liikutaan rauhallisesti.

Katsomossa istutaan hiljaa, hälinä häiritsee opetusta ja hevosia. Vältä maneesin ovista kulkemista tuntien aikana.

 

Opettajilla on tauolla ruokatauko, joten hoidathan asiasi muulloin ja annat opettajille ruokarauhan.

 

KAIKKIEN MAKUPALOJEN SYÖTTÄMINEN HEVOSILLE SEKÄ SISÄLLÄ ETTÄ ULKONA ON EHDOTTOMASTI KIELLETTY!!!
HEVOSET SAATTAVAT SAIRASTUA TAI OLLA ALLERGISIA MAKUPALOILLE.

 

Talliin / maneesiin ei saa tuoda omia lemmikkejä. Koirat on koko tallialueella pidettävä kytkettyinä.

Lastenvaunuja, pulkkia, suksia, kelkkoja, polkupyöriä yms. ei saa tuoda talliin, maneesiin, etupihalle eikä hevosten lähelle. Hevoset pelkäävät niitä.

 

Tunnin pituus on 50min, sisältäen lepokäynnit. Puolen tunnin pituus on 25min.

 

Ratsastajat varmistavat, että tunneille tulevat hevoset ovat ajoissa satuloituina ja suitsittuina. Pyydä tarvittaessa apua isommilta hoitajilta tai toisilta ratsastajilta.

 

Hevoset ja ponit pidetään sidottuna hoitamisen ajan. Naru saa olla noin 50cm pituudella ja se on sidottava tallisolmulla, jotta hätätilanteessa sen saa nopeasti auki. Sidottua hevosta ei jätetä yksin.

 

JOKAINEN RATSASTAJA RATSASTAA KOKOONSA JA TAITOIHINSA NÄHDEN SOPIVALLA PONILLA TAI HEVOSELLA. Opettaja osaa parhaiten jakaa sopivat ratsut oppilaille.

 

Jokaisen vakio-oppilaan pitää olla jonkun Suomen Ratsastajainliiton (SRL) jäsenseuran jäsen. Jäsenet ratsastavat hinnaston mukaisella kausikorttihinnalla, ei-jäsenet irtotuntihinnalla. Mikäli oppilas ratsastaa ilman jäsenyyttä vakiotunnilla, laskutetaan jäsenhinnan erotus tasoituslaskulla kauden lopussa (5€/tunti).

 

Tuntien varaukset ja tiedustelut puhelinpäivystyksestä ma-ke 14:30-16:30 ja  to-la 14:30-15:30 p. 09-8766304 (ei pyhäpäivisin). Välttäkää muina aikoina soittamista.

 

Talli ei vastaa kadonneista tavaroista.

 

Ilmoitathan yhteystietojesi muutoksista (esim. osoitteen tai puhelinnumeron muutos)

Tunnit on peruutettava viimeistään vuorokautta aikaisemmin, muuten menettää ko. tunnin maksun ( = ei saa rästiä). Sairastapauksissa peruutukset samana päivänä klo 13 mennessä. Tämän jälkeen tulleista peruutuksista ei saa rästiä.

 

Peruutukset voi tehdä tekstiviestillä numeroon 0405866402. Ratsastajan ollessa pois kolme kertaa peräkkäin ilmoittamatta, on tallilla oikeus antaa hänen paikkansa toiselle ja olla palauttamatta varausmaksua. Ratsastajan ollessa pois viisi kertaa koko kauden aikana peruuttamatta tuntiaan, on tallilla oikeus antaa paikka toiselle ja olla palauttamatta varausmaksua. Ratsastajan lopettaessa kesken kauden ilman pätevää syytä talli ei palauta varausmaksua, joka on 100 euroa.

Rästitunnit on ratsastettava kahden kuukauden aikana. Talli ei vastaa ratsastamatta jääneistä tunneista, joten muista ratsastaa ne pikaisesti!

 

Maksut on maksettava eräpäivään mennessä. Maksamattomista maksuista lähetämme maksumuistutuksen. Tarvittaessa asian hoitaa loppuun perintätoimisto. Tallilla on oikeus lakkauttaa oppilaan tunti maksujen ollessa hoitamatta.

 

Autot tulee jättää parkkipaikalle. Vältä tyhjäkäyntiä.

 

Käytävillä ei saa säilyttää tavaroita (kengät, ämpärit tms).

Hevosten kulkiessa tunnille tai tunnilta pois, käytävien pitää olla tyhjät tavaroista ja ihmisistä onnettomuuksien välttämiseksi.

 

Ylös

 

 

Tuntiperuutukset

 

Vakiotuntiratsastajalle on varattu hevonen/poni joka tunnille. Jos et pääse ratsastustunnillesi, peru se viimeistään edellisenä päivänä klo 13:00 mennessä, joko puhelinpäivystykseen (ma-la 14:30-15:30) tai tekstiviestillä numeroon 040 586 6402.

Ilmoita tekstiviestissä ratsastajan koko nimi, ratsastus aika sekä perutun tunnin päivämäärä. EI: "Maija peruu ensi torstain", vaan " Maija Meikäläinen peruu 19:15 ponitunnin 15.4". Epäselvistä ilmoituksista emme pysty antamaan korvaustuntia. Ajoissa perutun tunnin saa joku toinen korvaustunniksi. Jos tiedät jo nyt lähteväsi matkalle tms. voi tunnit perua kuukausia etukäteen.

 

Sairastapauksissa saa samankin päivän peruutuksesta rästin lääkärin- tai sairaanhoitajan todistusta vastaan. Pidempiaikaisen sairasloman (esim. tapaturman takia) kyseessä ollessa keskustele opettajan kanssa. Peruutuksia voi erikoistapauksissa ratsastaa seuraavalla kaudella tai saada maksuista hyvityksiä.

 

Peruutukset pitää ratsastaa kahden kuukauden aikana. Peruutuksia voi myös ratsastaa etukäteen. Kauden lopussa rästitunneista on aina pulaa, joten on hyvä ratsastaa niitä jo kauden alussa "varastoon".

 

Rästitunnit tilataan opettajilta puhelinpäivystyksestä. Rästejä voi ratsastaa samantasoisella tai helpommalla tasolla, jolta joku ratsastaja on perunut tuntinsa, muuten oppilasmäärä/tunti on liian suuri.

Tasot poneilla: tenavat, alkeiskurssi, perusmerkkitaso; P, C-merkkitaso; C ja B-merkkitaso; B. Hevosilla C-, B- ja A-merkkitaso; A. Rästituntivaihtoehtoja ei siis välttämättä ole kovin montaa! Huomaa myös, että hevosilla vähemmän ratsastaneiden tunnit ovat arkisin varsin aikaisin. Viime hetken peruutuksia kannattaa kysellä samana päivänä.

 

Ylös

 

Tunnit ja aikataulut

 

Miten varaan tunnin?
Kaikki tunnit ja kurssit varataan puhelinpäivystyksestä.

 

Jos jää tunti ratsastamatta, milloin ja kuinka voi korvata?
Jos et jostain syystä pääse ratsastustunnillesi, on sinun peruutettava tuntisi ajoissa. Toisin sanoen, tunti on peruttava viimeistään vuorokautta aikaisemmin tekstiviestillä tekstiviestikoneeseen (040-5866402) tai soittamalla puhelinpäivystykseen.
Sairastapauksessa peruutus samana päivänä 13 mennessä.

 

Milloin järjestetään alkeiskursseja ja kenelle ne ovat tarkoitetut?
Alkeiskursseja järjestetään ympäri vuoden. Keväällä ja syksyllä ratsastus tapahtuu kerran viikossa tiettynä päivänä ja tiettyyn kellonaikaan, tunnin kerrallaan (1 tunti on 50 minuuttia). Kesän alkeiskurssit ovat neljän viikon "intensiivikursseja", joissa ratsastetaan arki-iltaisin (ma-pe) 4 viikon ajan.
Alkeiskurssi on tarkoitettu 8-vuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille. Aikuisten alkeiskurssit järjestetään vain kesällä. Kurssille voi tulla kuka tahansa, joka ei ole aikaisemmin ratsastanut joko lainkaan tai vain vähän ja haluaa oppia ratsastamaan. On kuitenkin suositeltavaa, että oppilas on ainakin kokeillut ratsastamista, jottei tule yllätyksiä.

 

Millaisia ovat Poni-Haan alkeiskurssit?
Poni-Haan alkeiskurssit ovat kestoltaan noin 14-21 kertaa (riippuen kalenteriviikoista ja kurssin ajankohdasta), johon sisältyy myös yksi teoriatunti.
Kurssilla perehdytään ratsastuksen perusasioihin, kaikkiin askellajeihin, perus- ja kevyeen istuntaan sekä ponin / hevosen varustamiseen ja hoitamiseen. Osa ratsastusajasta käytetään varustamisen opetteluun. Opettajina alkeiskursseilla toimivat koulutetut ohjaajat / opettajat.

 

Mitä ovat tenavatunnit ja kuka voi osallistua?
Tenavatunnit ovat lapsille (5-8-vuotiaille) tarkoitettuja pienimuotoisia ratsastuskursseja (ei vastaa alkeiskurssia!), joissa leikin avulla opetellaan ratsastuksen alkeita ja ponin hoitamista. Tenavatunnit muodostuvat siten, että puolet ajasta hoidetaan poneja (harjataan ja opetellaan käsittelemään eläimiä) ja puolet ajasta ratsastetaan taluttajan avustaessa. Tenavatunteihin sisältyy opetus.

 

Milloin ja miten pääsee vakituisratsastajaksi?
Vakituisratsastajaksi Poni-Hakaan pääsee, mikäli tunneilla on tilaa ja sopivan tasoinen ryhmä löytyy. Vähimmäisvaatimuksena tunnille vakituisratsastajaksi pääsemiselle on 8-vuoden ikä ja hyväksytty ratsastuksen alkeiskurssin suorittaminen (ei tarvitse välttämättä olla käyty Poni-Haassa). Mikäli tunneilla ei ole tilaa, voi tiedot jättää kurssijonotukseen otamme teihin yhteyttä paikan ilmaantuessa.

Ratsastaessasi vakituisesti Poni-Haassa, tulee sinun olla jonkin Suomen Ratsastajainliiton hyväksymän ratsastusseuran jäsen!

 

Miten tuntien tasot määräytyvät?
Tuntien tasot määräytyvät tunnilla olevien oppilaiden keskitason mukaan sekä tunnilla harjoiteltavien asioiden mukaan. Poneilla ja hevosilla tuntien tasot eivät vastaa toisiaan, vaan ovat hieman erilaiset:

 

Ponituntien taso Harjoiteltavat asiat / vaatimukset
AK yllä kts. alkeiskurssi
P Perusmerkki
C C-merkki
B B-merkki


Hevostuntien taso
AK kts. yllä
P Perusmerkki
C / B C- ja B-merkki
A A-merkki

 

Tuntiaikataulumme:
ma 16-21.30
ti 16-21.30
ke 9-11 ja 16-21.30
to 16-21.30
pe 9-11.30 ja 16-20.30 talutus 18-18.30
la 8.45-16.15 talutus 11.45-12.15
su 14.45-21.15 talutus 17.45-18.15

aukioloajat: ma-pe 15-21:30, la 8:30-16:30, su 14:30-21:30

 

Miten toimin tunnille tullessani?
Kun tulet tunnille, ole ajoissa paikalla! Tule sisään pääovesta. Aulassa on tuntilistat, mistä näet ratsusi. Kysy apua tarvittaessa listan lukemiseen. Maksa tuntisi ennen tunnin alkua opettajalle. Harjaa hevonen huolellisesti ja pue sille varusteet (jos et löydä jotain, kysy rohkeasti apua vaikkapa hoitajilta) hyvissä ajoin ennen tunnin alkua, mikäli hevonenei ole edellisellä tunnilla. Jos hevonen ei jatka seuraavalle tunnille, hoida se myös tunnin jälkeen, muista palauttaa suojat ja varusteet puhtaina niiden omille paikoille!

 

Milloin pitää olla paikalla, jos tunti alkaa klo XX?
Kun tulet tunnille, on sinun osattava varustaa hevosesi itse, siltä varalta, että ko. hevosella ei ole hoitajaa sinä päivänä. Hyvänä nyrkkisääntönä on olla paikalla n. 20-15 minuuttia ennen tunnin alkua, jotta ehdit rauhassa varustaa hevosen. Muista myös varata aikaa vaatteiden vaihtoon tarvittaessa jne.

 

Minkä mittainen on ratsastustunti Poni-Haassa?
Poni-Haan opetustunnit ovat kestoltaan 50 minuuttia, sisältäen alku- ja loppukäynnit.

 

Minkälaiset ryhmäkoot Poni-Haassa on?

Normaali ryhmäkoko tunneilla on kahdeksan ratsukkoa, mutta jotkut ryhmät ovat pienryhmiä joissa on 6-7 ratsukkoa.

 

Ylös

 

Irtotunnit ja talutukset

Mitä on talutusratsastus ja kuinka voi varata sellaisen?
Talutusratsastus on kertaluontoista kokeilupohjaista ratsastusta, jossa hoitaja taluttaa ratsastajaa ja opastaa ratsastuksen perusteissa. Talutusratsastukseen ei sisälly opettajaa. Alaikäraja on 3v. Ratsu ratsastajan koon mukaan.
Talutuksen ja irtotunnit voi varata puhelinpäivystyksestä. Talutuksia järjestetään perjantaisin klo 18:00, lauantaisin 11:45-12:15 ja sunnuntaisin klo 17.45.

 

Mikä on irtotunti ja miten irtotunnille pääsee?
Irtotunnilla tarkoitetaan yksittäistä ratsastustuntia, jos ratsastaja haluaa vaikkapa tulla vain kokeilemaan, millaisia ovat Poni-Haan tunnit. Vähittäisvaatimuksena on, ettäratsastaja on käynyt kunnollisen alkeiskurssin (miel. 20h), jotta pääsee ryhmän mukaan ratsastamaan.

Irtotunti on varattava etukäteen puhelinpäivystyksestä. Kerro päivystäjälle ratsastuksellinen taitotasosi, jotta sinulle voidaan katsoa paikkaa oikean tasoisesta ryhmästä. Jotta irtotunnille pääsee, on jonkun vakioratsastajan oltava perunut tuntinsa ko. päivältä (näin ryhmän koko pysyy vakiona).
HUOM! Irtotunti saattaa olla koulu-, este- tai maastotunti, joten varaudu kaikkeen.

 

Ylös

Varusteet ja tavaroiden säilytys

 

Olen tulossa ratsastustunnille, mitä tarvitsen mukaani?
Tavalliselle ratsastustunnille tarvitset mukaasi kunnolliset ja asianmukaiset ratsastusvarusteet: hanskat, raipan, housut (voivat olla myös muut kuin ratsastushousut, mutta sopivat ratsastukseen), saappaat, jossa pieni korko ja varsi. Kypärä on pakollinen tunneillamme, joten jos sinulla ei ole omaa, voit saada sen lainaksi tallilta. Suosittelemme kuitenkin, että sinulla on oma kypärä, joka on varmasti sopiva.

Tallilla ei ole mahdollista säilyttää paljoa tavaraa, joten ota mukaasi mahdollisimman vähän kantamuksia.
Ota mukaasi myös käteistä rahaa, sillä meillä ei käy pankkikortti maksuvälineenä!

 

Mitä varusteita tarvitaan talutusratsastuksessa?
Talutusratsastuksessa suositellaan käytettävän kumisaappaita, joissa varsi ja pieni korko. Muista varusteita ei tarvitse olla, kypärän saa tallilta.

 

Mihin voin jättää tavarani tunnin ajaksi?
Aulassa on lokerikkoja, johon voi jättää tavarat tunnin ajaksi. Tavaroita ei jätetä toimistoon, maneesiin tai talliin. Muistathan, että kaikki tavarasi ovat omalla vastuullasi; talli ei korvaa kadonneita tai rikkoutuneita tavaroita.

 

Kävin tunnilla ja jätin tavaroitani vahingossa katsomoon. Mistä voin noutaa ne?
Kuten tallinkin säännöt sanovat, kaikki tavarat ovat omistajan vastuulla. Osa löytötavaroista viedään kioskiin tai toimistoon, joten sieltä kannattaa kysellä. Jos et löydä tavaroitasi mistään ja ne ovat pysyvästi poissa, niin talli ei korvaa menetettyä omaisuutta.

 

Ylös

 

Hoitomahdollisuudet

 

Kuka voi alkaa hoitaa opetushevosia/-poneja?
Jotta voit alkaa hoitaa Poni-Haassa, on sinun oltava vähintään 12-vuotias ja sinulla tulee olla perushoitomerkki suoritettuna (todistus tai merkki esitettävä pyydettäessä). Lisäksi sinun tulee olla Poni-Haan ratsastajien jäsen tai jonkun muun SRL:n jäsenseuran jäsen.

 

Onko hoitohevosia vapaana?
Parhaiten tuoretta tietoa vapaista hoitohevosista ja -poneista saat käymällä tallilla ja tiedustelemalla hoitajavastaavaa, joka kertoo sinulle mielellään lisää. Hoitajavastaava tietävää parhaiten juuri sen hetken tilanteen.

 

Järjestetäänkö hoitokursseja ja jos niin milloin?
Hoitokursseista ja ponikerhoista sekä niiden aikatauluista saat parhaiten tietoa seuran ilmoitustaululta tai nettisivuilta.

 

Ylös

 


 

 

 

 

 

 

 

html templates