Tuntitoiminta

Poni-Haka järjestää ympärivuotisesti monipuolisia ratsastustunteja: Aloittaa voi tenavatunneista (5-8-vuotiaille), edetä alkeiskurssille (8-v. iästä ylöspäin) jatkaa jatkokursseilla harrastusta ja jos intoa riittää voi edetä aina valmennustunteihin saakka. Kaikentasoisia tunteja on tarjolla.

 

Halutessasi tulla vain kokeilemaan voit varata ns. irtotunnin (pääsyvaatimuksena vähintään alkeiskurssi). Tarjolla on myös talutusratsastusta. Kesäisin järjestetään pääasiallisesti vain leirejä ja erilaisia erikoiskursseja. Myös suosittuja kesätunteja järjestetään kesäkaudella.

 

Tuntien varaukset ja tiedustelut puhelinpäivystyksestä ma-ke 14.30-16.30 ja to-la 14.30-15.30. p. 09-8766304 (ei pyhäpäivisin).

 

 

Vakiotunnit

 

Jokaisessa ryhmässä perehdytään niin koulu-, este- ja maastoratsastukseenkin. On myös ryhmiä, joilla painotetaan joko este- tai kouluratsastusta, mutta maastopainotteisia ryhmiä ei ole. Jokainen ryhmä menee myös muita lajeja, jotta taidot kehittyvät tasapuolisesti. Myös valvottu itsenäinen ratsastus kuuluu opetussuunnitelmaan (=ns. "vapaatunti").

 

Ratsastuskaudet ovat kestoltaan noin 20 viikkoa eli suunnilleen yhtä pitkiä kuin koululaisten lukukausi. Kevätkausi alkavat aina vuoden vaihteessa tammikuun alussa ja päättyy touko-kesäkuussa. Syyskausi käynnistyy elokuun alkupuolella ja kestää joulukuun loppuun asti.

Opetuskäytössä Poni-Haalla on n. 40 koulutettua ratsua, joten kaikille löytyy sopiva.

 

Meillä pienet ratsastavat pienillä ja isot isoilla - eli siis lapset ja nuoret kokonsa mukaan poneilla ja mahdollisesti hevosilla ja aikuiset hevosilla. Poni- ja hevostunnit ovat erikseen. Tunnit pidetään maneesissa tai valaistulla ulkokentällä.

 

Jäsenyys

 

Kaikkien Poni-Haassa säännöllisesti ratsasastavien tulee olla joko Poni-Haan Ratsastajat ry:n tai jonkin muun SRL:n hyväksymän ratsastusseuran jäsen. Jäsenetuna saat Hippos -lehden ja oikeuden osallistua seuran järjestämiin tapahtumiin, esimerkiksi merkkisuorituksiin ja kilpailuihin. Myös vakuutus kuuluu jäsenetuihin.

 

Ylös

 

Vapaat tuntipaikat

 

Vapaita tuntipaikkoja voit tiedustella puhelimitse ma-ke 14:30-16:30 ja  to-la 14:30-15:30
p. 09-876 6304 tai sähköpostitse ponihaka(a)saunalahti.fi

 

Ylös

 

Tuntiperuutukset

 

Vakiotuntiratsastajalle on varattu hevonen/poni joka tunnille. Jos et pääse ratsastustunnillesi, peru se viimeistään edellisenä päivänä klo 13:00 mennessä, joko puhelinpäivystykseen tai tekstiviestillä numeroon 040 586 6402.

Ilmoita tekstiviestissä ratsastajan koko nimi, ratsastus aika sekä perutun tunnin päivämäärä. EI: "Maija peruu ensi torstain", vaan " Maija Meikäläinen peruu 19:15 ponitunnin 15.4".

Epäselvistä ilmoituksista emme pysty antamaan korvaustuntia. Ajoissa perutun tunnin saa joku toinen korvaustunniksi. Jos tiedät jo nyt lähteväsi matkalle tms. voi tunnit perua kuukausia etukäteen.

 

Sairastapauksissa saa samankin päivän peruutuksesta rästin lääkärin- tai sairaanhoitajan todistusta vastaan. Pidempiaikaisen sairasloman (esim. tapaturman takia) kyseessä ollessa keskustele opettajan kanssa. Peruutuksia voi erikoistapauksissa ratsastaa seuraavalla kaudella tai saada maksuista hyvityksiä.

 

Peruutukset pitää ratsastaa kahden kuukauden sisään. Peruutuksia voi myös ratsastaa etukäteen. Kauden lopussa rästitunneista on aina pulaa, joten on hyvä ratsastaa niitä jo kauden alussa "varastoon".

 

Rästitunnit tilataan opettajilta puhelinpäivystyksestä. Rästejä voi ratsastaa samantasoisella tai helpommalla tasolla, jolta joku ratsastaja on perunut tuntinsa, muuten oppilasmäärä/tunti on liian suuri.

Tasot poneilla: tenavat, alkeiskurssi, perusmerkkitaso; P, C-merkkitaso; C ja B-merkkitaso; B. Hevosilla C-, B- ja A-merkkitaso; A. Rästituntivaihtoehtoja ei siis välttämättä ole kovin montaa! Huomaa myös, että hevosilla vähemmän ratsastaneiden tunnit ovat arkisin varsin aikaisin. Viime hetken peruutuksia kannattaa kysellä samana päivänä.

 

Ylös

 

 


 

 

 

 

 

 

 

html templates