Skaftung Nature
Lintukurssit
Paketit
Luonto-opastus
Saaristoretket
Kalastusmatkat
Majoitus
Valokuvat
Kuvauspalvelu
Yhteystiedot
Viestit ja palaute

Skaftung Nature
Kari Korhonen
045 110 6325
skaftungnature@gmail.com
www.lintukurssit.info

Linkit

© - in 2007-2018


Lintukurssit ja lintumatkat 2018

Vuoden 2018 kurssiemme ajankohdat pysyvät suurin piirtein aiempien vuosien mukaisilla paikoilla. Jokaisella kurssillamme on oma selkeä teemansa, minkä ympärille kurssipaketti rakentuu. Perusteeman ohella kursseillamme saamme kokea ja nähdä monenlaista muuta luontoon ja erityisesti lintuihin liittyvää ohjelmaa. Kristiinankaupungin erinomaiset lintupaikat ja alueen hyvin tuntevat oppaat takaavat sen, että ajankohdan lintumaailma nähdään mahdollisimman monipuolisesti. Merellinen tunnelma on myös aina aistittavissa kaikilla kursseillamme. Kesäkursseillamme on mukana myös kasviopas. Tämän helpompaa ja miellyttävämpää ei lintujen harrastaminen ja oppiminen enää voi olla. Puhummekin mielellämme lintuelämysmatkoista. Kursseillamme voit siis keskittyä pelkästään lintuihin; me huolehdimme kaikesta muusta!

Kurssipakettimme on myös erinomainen lahjaidea annettavaksi vaikka ystävällesi!

Kaikki kurssilaisemme saavat loppuvuodesta lintuaiheisen kurssikalenterin vuoden 2018 kuvamateriaalista.

Kurssien päivämäärät ovat vielä alustavia, mutta isoja muutoksia ei ole tulossa. Kurssit noudattavat pääpiirteissään edellisten vuosien hyviksi todettuja ohjelmia. Vuoden 2018 lopulliset ohjelmat valmistuvat vasta vähän ennen kurssin alkua (muun muassa vuoden lintutilanteen mukaan), mutta ohjelma noudattaa keskeisiltä osiltaan edellisen vuoden aikataulua.


Espanjan talvilinnusto, 6.-13.1.2018
Portugali, 15.-22.2.2018
Norfolk, Itä-Englanti 4.-11.3.2018
Espanjan kevät - Navarran alue, 7.-15.4.2018
Kevätmuutto, 19.-22.4.2018
Viron kevätlinnut, 30.4.-4.5.2018
Pohjanlahden arktika, 10.-13.5.2018
Kroatia, 19.-26.5.2018
Norja, Lapin ja Varangin linnut & kasvit, 25.6.-3.7.2018
Kahlaajakurssi, 17.-19.7.2018
Espanja, Galicia-Navarran linnut, 27.8.-3.9.2018
Utön syksy, 13.-16.9.2018
Viron lintusyksy, 17.-21.9.2018
Syysmuutto- ja vaelluslinnut, 4.-7.10.2018
Etelä-Espanjan syksy, 20.-29.10.2018
Portugalin matka, 19.-26.11.2018

Ulkomaanmatkojen aikataulut saattavat hieman elää. Jos olet Portugalin, Tanskan, Viron, Espanjan tai Kroatian matkoista kiinnostunut, ota yhteyttä mahdollisimman aikaisin.

Lintuviikonloppu Kristiinankaupungissa, tutustu
Lintukävely (pääkaupunkiseutu, Kristiinankaupunki), tutustu

Ilmoittaudu mukaan
Kysy lisätietoja


Espanjan talvilinnusto, 6.-13.1.2018 Uutuus

Alustava ohjelma (pdf)

Talvimatkamme 2017 pohjalta räätälöity matka Tarifan ja Donanan suistoalueen tutuille ja vähän uusillekin lintupaikoille.Portugali, 15.-22.2.2018

Muutama paikka jäljellä, kysy

Alustava ohjelma (pdf)

Matka kesälintujemme talvehtimispaikoille. Liikumme Portugalin mielenkiintoisimmilla lintupaikoilla, rannikolla, jokisuistoissa ja vähän mantereellakin.Norfolk, Itä-Englanti, 4.-11.3.2018 Uutuus

Alustava ohjelma (pdf)

Pilottimatkamme (2017) pohjalta valmisteltu matka etsimään ja seuraamaan valtavia kahlaaja- ja vesilintumassoja.Espanjan kevät - Navarran alue, 7.-15.4.2018

Täynnä

Alustava ohjelma (pdf)

Paranneltu versio vuoden 2017 matkastamme (noin 200 lajia). Ebro Deltan (2 yötä) kautta Navarraan ja takaisin. Huikea petolintumatka ja paljon muuta lajistoa. Nyt matkan vetovastuu on alueen parhaalla paikallisoppaalla.Kevätmuutto, 19.-22.4.2018 Kristiinankaupunki

Sopii myös harrastusta aloitteleville, Alustava ohjelma (pdf)

Lintuja on hämmentävän paljon niin merellä kuin mantereella. Vesilintujen muuttovirta on tauoton ja merenlahdet kuhisevat lintuja. Perinteinen kevätmuuttokurssi pidetään isojen lintujen päämuuttoaikaan. Lintujen määrä on pelloilla suurimmillaan ja merimuutto täydessä käynnissä Skaftungin ja Siipyyn kuuluisilla lintupaikoilla.


Viron kevätlinnut, 30.4.-4.5.2018

Muutama paikka jäljellä, kysy

Alustava ohjelma (pdf)

Vietä Wappu Virossa. Lyhyet etäisyydet, paljon lintuja katsottavaksi ja upea majapaikka kotiruokineen tarjoavat ikimuistoisen vapun. Viron keväistä luontoa parhaimmillaan. Virossa on aina paljon lintuja ja retkeilemme alueen parhailla lintupaikoilla.


Pohjanlahden arktika, 10.-13.5.2018 Kristiinankaupunki
Oppaan suositus

Alustava ohjelma (pdf)

Lajistoltaan hyvin monipuolinen arktikakurssimme tarjoaa hienoja muuttoja, paljon paikallista saaristolinnustoa, muuttavia hyönteissyöjiä (lähes ainoa paikka Suomessa!), muuttavia ja paikallisia kahlaajia sekä aina yllättäviä vaelluslintuja Ljusgrundissa. Perinteinen Arktikakurssimme on siellä, missä lintuja ja arktikaa on aina nähtävissä. Arktika-aikaan muuttaa monia lajeja yksilömääräisesti runsaammin länsirannikon kautta, lintulajeja on enemmän ja muutto tapahtuu kokonaan matalalla upeassa myötävalossa. Lisäksi etuna on muun muassa lepäilevät kahlaajaparvet, joita ei Suomenlahdella pysty näkemään. Lintusaarien valmiiksi monipuolinen linnusto on myös iso etu verrattuna Suomenlahden arktikaan. Ajankohta on aikaisempien vuosien perusteella myös erittäin otollinen harvinaisuuksien tapaamiseen. Kurssi sopii erityisen hyvin lintukuvaajille.


Kroatia, 19.-26.5.2018

Täynnä

Alustava ohjelma (pdf)

Tällä matkalla on pääosassa Kroatian oma pesimälinnusto – paikallisen huippuoppaamme erikoisala, kuten myös orkideat. Pesimäkaudella linnut ovat hyvin aktiivisia ja usein myös helposti kuvattavissa. Lähde maailman kauneimpiin kuuluviin maisemiin Kroatian alkukesään. Matka tarjoaa reilut viisi päivää täyttä elämää Kroatian luonnossa. Toukokuun lopulla lintujen laulu- ja pesintäkausi on parhaimmillaan. Mehiläissyöjät, kuningaskalastajat, käärmekotkat, paksujalat, lepinkäiset ja muut mielenkiintoiset lajit ovat reviireillään hyvin katsottavissa ja kuvattavissa. Lyhytvarvaskiurut, nummikirviset, monet kertut ja kultarinnat pitävät omia konserttejaan rastaskerttusten raksutellessa kaislikoissa. Orkideoiden väriloisto on omaa luokkaansa juuri matkamme aikana. Mukanamme on alueen luonnon parhaiten tunteva paikallisopas.


Norja, Lapin ja Varangin linnut & kasvit, 25.6.-3.7.2018

Alustava ohjelma (pdf)

Lapin linnut ja kasvit helposti ja monipuolisesti nähtävänä. Samoin kuin Varangin vuonon merellinen lajisto ja karu tunturimaisema tarjoavat puitteet hienolle elämysviikolle. Lajimäärä on vuosittain liikkunut 180 tienoilla. Uusittu matkaohjelma yhtä vuorokautta pitempänä. Halukkaille luvassa 3-4 tunnin retki Hornoyan lintukoloniaan. Mukana myös Lapin kasviopas. Retkeilemme erilaisissa ympäristöissä vuorokauden eri aikoina siten, että lappilainen luonto tulee tutuksi myös monipuolisen ja eksoottisen lajiston elinympäristönä.


Kahlaajakurssi, 17.-19.7.2018 Kristiinankaupunki

Alustava ohjelma (pdf), mukana myös kasviopas

Vanhojen arktisten kahlaajien paluumuutto ja omien saaristolintujemme valmistautuminen syysmuuttoonsa tarjoavat hienot puitteet onnistuneelle lintuviikolle. Saaristossa kahlaajat ovat hienosti kuvattavissa. Tule vastaanottamaan ja vaikka kuvaamaan juhlapukuisia kahlaajia niiden päämuuttoaikaan. Nautimme kesästä ja aurinkoisesta saaristosta. Kahlaajalintuja pääsemme seuraamaan ruokailulietteillään muutaman metrin päästä. Merilintujen, tiirojen ja lokkien poikueet liikkuvat vielä viimeisiä viikkoja rannoilla ennen muuttomatkaansa ja ovat siten helposti seurattavissa. Kasvioppaamme avulla tulee tutuksi myös keskikesän väriloisto.


Espanja, Galicia-Navarran linnut, 27.8.-3.9.2018
2 paikkaa vapaana

Alustava ohjelma (pdf)

Navarrassa kohtaamme peto- ja peltolinnut sekä vuoristossa valtaisia muuttajamääriä. Galiciassa pääsemme tutustumaan valtamerilajistoon ja merilintuihin. Matkalla on mahdollisuuksien mukaan veneretki valtamerilajien pariin. Tarkempi ohjelma tulossa.

Pikaisia ilmoittautumisia odotellaan tälle pilottimatkalle.


Utön syksy, 13.-16.9.2018

Alustava ohjelma (pdf)

Utön perinteinen syyskurssi maineikkaaseen lintusaareen. Majoitus Utön Havshotellissa. Myös edullisempi majoitus ”Fågellissa”. Majakka luo tunnelmaa ja pysäyttää lintuja saareen Utön syyskurssillamme. Kaksi täyttä retkipäivää Utön legendaarisessa lintu- majakkasaaressa silloin kun lintujen muutto on vilkkaimmillaan.


Viron lintusyksy, 17.-21.9.2018 Uutuus

Alustava ohjelma (pdf)

Viisipäiväinen Viron syysmatka antaa enemmän ja on aikaa paremmin tutustua Viron monipuoliseen syyslinnustoon ja muuttoon. Maatsalun ympäristö, Sörve, Spithami ja moni muu paikka lintuineen tulevat tutuiksi puhumattakaan majapaikkamme Puisen valtavista lintumassoista. Viron syksyistä luontoa parhaimmillaan.


Syysmuutto- ja vaelluslinnut, 4.-7.10.2018, Kristiinankaupunki Oppaan suositus

Alustava ohjelma (pdf)

Lokakuun alkupuoli on Kristiinankaupungissa varsinainen ”helmi” lintuharrastajalle. Vaelluslintujen muutto alkaa olla kiihkeimmillään, pensaikoissa häärää itäisiä harhailijoita, kahlaaja- ja petolintumuutto on vielä voimissaan. Yön hiljaisuuden rikkovat vain pöllöjen äänet… Seuraamme kymmenien tuhansien pikkulintujen, rastaiden, kyyhkyjen, vesilintujen sekä petolintujen poistumista parhaaseen syysmuuttoaikaan. Ohjelmaan kuuluu myös vaelluslintujen ja pöllöjen rengastusta, joten linnut tulevat tutuiksi myös lähietäisyydeltä.


Etelä-Espanjan syksy, 20.-29.10.2018 Täynnä

Alustava ohjelma (pdf, 2017)

Espanjan luontoa parhaimmillaan. Pidennetyllä matkalla ehtii enemmän. Lintuja on tarjolla monipuolisesti aina valtamerilajeista vuoristolajeihin. Luvassa 9 retkipäivää Etelä-Espanjan parhailla lintupaikoilla.


Portugalin matka, 19.-26.11.2018

Alustava ohjelma (pdf)

Matka tarjoaa Portugalin luontoa, kulttuuria, ruokaa, maisemaa ja ennen kaikkea paljon lintuja ja hienoja lintupaikkoja. Lintujen valtaosa on merenrantojen ja jokisuistojen lajeja, kun retkikohteinamme ovat muun muassa Tejo-joen suisto, Metolan aromaisemat sekä Algarven suistomaat ja niemenkärjet.


Lintuviikonloppu Kristiinankaupungissa

Alustava ohjelma

Useita kevytkursseja kesän ja syksyn mittaan lintuvuoden kiihkeimpinä hetkinä. Kysy lisää ja seuraa ilmoitteluamme.Kurssitunnelmia

Rengastus

Kuovisirri

Vene

Lintukurssi

Jonnsborgin leirikeskus

Lintukurssien järjestäjinä toimivat Skaftung Nature ja BirdLife Suomi

Birdlife


Ilmoittaudu
Lisätietoja