Skaftung Nature
Lintukurssit
Paketit
Luonto-opastus
Saaristoretket
Kalastusmatkat
Majoitus
Valokuvat
Kuvauspalvelu
Yhteystiedot
Viestit ja palaute

Skaftung Nature
Kari Korhonen
045 110 6325
skaftungnature@gmail.com
www.lintukurssit.info

Linkit

© - in 2007-2019


Lintukurssit ja lintumatkat 2019

Vuoden 2019 kurssiemme ajankohdat pysyvät suurin piirtein aiempien vuosien mukaisilla paikoilla. Jokaisella kurssillamme on oma selkeä teemansa, minkä ympärille kurssipaketti rakentuu. Perusteeman ohella kursseillamme saamme kokea ja nähdä monenlaista muuta luontoon ja erityisesti lintuihin liittyvää ohjelmaa. Kristiinankaupungin erinomaiset lintupaikat ja alueen hyvin tuntevat oppaat takaavat sen, että ajankohdan lintumaailma nähdään mahdollisimman monipuolisesti. Merellinen tunnelma on myös aina aistittavissa kaikilla kursseillamme. Kesäkursseillamme on mukana myös kasviopas. Tämän helpompaa ja miellyttävämpää ei lintujen harrastaminen ja oppiminen enää voi olla. Puhummekin mielellämme lintuelämysmatkoista. Kursseillamme voit siis keskittyä pelkästään lintuihin; me huolehdimme kaikesta muusta!

Kurssipakettimme on myös erinomainen lahjaidea annettavaksi vaikka ystävällesi!

Kaikki kurssilaisemme saavat loppuvuodesta lintuaiheisen kurssikalenterin vuoden 2019 kuvamateriaalista.

Kurssien päivämäärät ovat vielä alustavia, mutta isoja muutoksia ei ole tulossa. Kurssit noudattavat pääpiirteissään edellisten vuosien hyviksi todettuja ohjelmia. Vuoden 2019 lopulliset ohjelmat valmistuvat vasta vähän ennen kurssin alkua (muun muassa vuoden lintutilanteen mukaan), mutta ohjelma noudattaa keskeisiltä osiltaan edellisen vuoden aikataulua.


Espanjan talvilinnusto, 7.-14.1.2019
Portugali, 14.-21.2.2019
Norfolk, Itä-Englanti, 3.-10.3.2019
Espanjan kevät, 6.-15.4.2019
Kevätmuutto, 18.-21.4.2019
Viron kevätlinnut, 29.4.-3.5.2019
Pohjanlahden arktika, 9.–12.5.2019
Kroatia, 17.-24.5.2019
Lapin ja Varangin linnut & kasvit, 24.6.-2.7.2019
Kahlaajakurssi, 16.–18.7.2019
Espanja, Navarra - Galicia, 26.8.-4.9.2019
Utön syksy, 11.-14.9.2019
Viron lintusyksy, 16.-20.9.2019
Syysmuutto- ja vaelluslinnut, 3.-6.10.2019
Etelä-Espanjan syksy, 9.-18.10.2019
Portugali n. 18.-24.11.2019

Ulkomaanmatkojen aikataulut saattavat hieman elää. Jos olet Portugalin, Tanskan, Viron, Espanjan tai Kroatian matkoista kiinnostunut, ota yhteyttä mahdollisimman aikaisin.

Lintuviikonloppu Kristiinankaupungissa, tutustu
Lintukävely (pääkaupunkiseutu, Kristiinankaupunki), tutustu

Ilmoittaudu mukaan
Kysy lisätietoja


Espanjan talvilinnusto, 7.-14.1.2019

Alustava ohjelma (pdf)

Tämän matkan hinnasta -10 %. Näin juhlimme 20-vuotista toimintaamme.

Lintumatka Tarifan ja Donanan suistoalueen tutuille lintupaikoille. Syysmuutto Afrikkaan ja talvehtimisalueiille on vielä täydessä käynnissä ja lintumassat sen mukaisia. Tutuiksi tulevat niin korppikotkat, merilinnut, kahlaajat kuin lukuisat varpuslinnutkin. Hinta noin 1450 €.Portugali, 14.-21.2.2019

Alustava ohjelma (pdf)

Liikumme Portugalin parhailla lintupaikoilla rannikolla, jokisuistoissa ja aroillakin. Eerinomaisesti sujuneen 2018 matkan ”parannettu” versio. Lintumassat ovat täälläkin huikaisevan suuria. Matkalla liikutaan Lissabonin, Mertolan ja Algarven alueilla. Hinta noin 1450 €.Norfolk, Itä-Englanti, 3.-10.3.2019 Uutuus

Alustava ohjelma (pdf)

Norfolkin lintupaikat ovat löytyneet aiemmilla matkoillamme. Nyt vielä parannetaan. Luvassa niin merellistä lajistoa (mm. myrskylintuyhdyskunta) kuin vuorovesialueiden linnustoa unohtamatta tyypillisiä brittiläisiä lintukohteita – lintujensuojelualueita. Hinta noin 1500 €.Espanjan kevät, 6.-15.4.2019

Alustava ohjelma (pdf)

Monipuolinen matka Välimereltä Navarran vuoristoon (2018 matkan lajimäärä oli 214). Matka on erinomainen sekoitus Välimeren alueen linnustoa (Ebro Delta) ja vuoristojen ja arojen lajistoa Navarassa. Mukana on koko matkan ajan myös paikallinen huippuopas joten linnut löytyvät. Hinta noin 1590 €.Kevätmuutto, 18.-21.4.2019, Kristiinankaupunki

Sopii myös harrastusta aloitteleville, Alustava ohjelma (pdf, 2018)

Lintuja on hämmentävän paljon niin merellä kuin mantereella. Vesilintujen muuttovirta on tauoton ja merenlahdet kuhisevat lintuja. Perinteinen kevätmuuttokurssi pidetään isojen lintujen päämuuttoaikaan. Lintujen määrä on pelloilla suurimmillaan ja merimuutto täydessä käynnissä Skaftungin ja Siipyyn kuuluisilla lintupaikoilla.


Viron kevätlinnut, 29.4.-3.5.2019.

Alustava ohjelma (pdf)

Wappu Virossa. Lintumassat ja upea majapaikka Puisen niemen kärjessä tarjoavat ikimuistoisen vapun 40000 lapasotkan seurassa. Arktinen muutto hanhineen ja vesilintuineen on jo sopivasti käynnissä, kahlaajia on merenlahdet täynnä ja hyönteissyöjien muutto on voimistumassa. Hinta noin 650 €.


Pohjanlahden arktika, 9.–12.5.2019, Kristiinankaupunki
Oppaan suositus

Alustava ohjelma (pdf)

Lajistoltaan hyvin monipuolinen arktikakurssimme tarjoaa hienoja muuttoja, paljon paikallista saaristolinnustoa, muuttavia hyönteissyöjiä (lähes ainoa paikka Suomessa!), muuttavia ja paikallisia kahlaajia sekä aina yllättäviä vaelluslintuja Ljusgrundissa. Perinteinen Arktikakurssimme on siellä, missä lintuja ja arktikaa on aina nähtävissä. Arktika-aikaan muuttaa monia lajeja yksilömääräisesti runsaammin länsirannikon kautta, lintulajeja on enemmän ja muutto tapahtuu kokonaan matalalla upeassa myötävalossa. Lisäksi etuna on muun muassa lepäilevät kahlaajaparvet, joita ei Suomenlahdella pysty näkemään. Lintusaarien valmiiksi monipuolinen linnusto on myös iso etu verrattuna Suomenlahden arktikaan. Ajankohta on aikaisempien vuosien perusteella myös erittäin otollinen harvinaisuuksien tapaamiseen. Kurssi sopii erityisen hyvin lintukuvaajille.


Kroatia, 17.-24.5.2019

Alustava ohjelma (pdf, 2018)

Pääosassa Kroatian oma pesimälinnusto ja upeat ORKIDEAT paikallisoppaamme avustuksella. Myös Kroatian maisemat ovat henkeäsalpaavat ja maa onkin yksi kauneimmista retkikohteista. Oliivikultarinta, vaalea- ja taiturikultarinta, balkanintiainen ja kivikkopyy on yleensä havaittu aiemmilla matkoillamme. Hinta noin 1400 €.


Lapin ja Varangin linnut & kasvit, 24.6.-2.7.2019

Alustava ohjelma (pdf)

Lapin linnut ja kasvit helposti ja monipuolisesti nähtävänä ja samalla Varanginvuonon linnusto ja maisemat tulevat tutuiksi. Uusittu matkaohjelma yhtä vuorokautta pitempänä. Halukkaille luvassa noin 4 tunnin retki Hornoyan lintukoloniaan. Koko matkan hotellimajoitus Saariselällä ja Vardössä. Mukana myös Lapin kasviopas.


Kahlaajakurssi, 16.–18.7.2019, Kristiinankaupunki

Alustava ohjelma (pdf, 2018), mukana myös kasviopas

Vanhojen arktisten kahlaajien paluumuutto ja omien saaristolintujemme valmistautuminen syysmuuttoonsa tarjoavat hienot puitteet onnistuneelle lintuviikolle. Saaristossa kahlaajat ovat hienosti kuvattavissa. Tule vastaanottamaan ja vaikka kuvaamaan juhlapukuisia kahlaajia niiden päämuuttoaikaan. Nautimme kesästä ja aurinkoisesta saaristosta. Kahlaajalintuja pääsemme seuraamaan ruokailulietteillään muutaman metrin päästä. Merilintujen, tiirojen ja lokkien poikueet liikkuvat vielä viimeisiä viikkoja rannoilla ennen muuttomatkaansa ja ovat siten helposti seurattavissa. Kasvioppaamme avulla tulee tutuksi myös keskikesän väriloisto.


Espanja, Navarra - Galicia, 26.8.-4.9.2019
täynnä

Alustava ohjelma (pdf)

Piottimatkamme 2018 parannettu ja pidennetty versio. Matka tehdään Navarran erinomaisten lintualueiden (mm. vuoristo- ja arolajit) kautta Galiciaan, missä on luvassa merilintumuuton ohella myös perinnelaivamatka avomerelle valtamerilajien ja delfiinien pariin (säävarauksella). Paluumatkalla on luvassa muun muassa ”massoittain” isotrappeja.


Utön syksy, 11.-14.9.2019
- toteutuu, jos osallistujia riittävästi

Alustava ohjelma (pdf)

Utön perinteinen syyskurssi maineikkaaseen lintusaareen. Majoitus Utön Havshotellissa. Myös edullisempi majoitus ”Fågellissa”. Majakka luo tunnelmaa ja pysäyttää lintuja saareen Utön syyskurssillamme. Kaksi täyttä retkipäivää Utön legendaarisessa lintu- majakkasaaressa silloin kun lintujen muutto on vilkkaimmillaan.


Viron lintusyksy, 16.-20.9.2019 Uutuus

Alustava ohjelma (pdf)

Viisipäivänen Viron syysmatka antaa enemmän ja on aikaa paremmin tutustua Viron monipuoliseen syyslinnustoon ja muuttoon. Maatsalun ympäristön lintupaikat kurkineen, Spithami ja moni muu paikka lintuineen tulevat tutuiksi puhumattakaan majapaikkamme Puisen valtavista lintumassoista (2018 mm. 100 000 peippoa). Uutuutena on päivän retki Kablin lintuasemalle seuraamaan muuttoa ja rengastusta.


Syysmuutto- ja vaelluslinnut, 3.-6.10.2019, Kristiinankaupunki Oppaan suositus

Alustava ohjelma (pdf)

Lokakuun alkupuoli on Kristiinankaupungissa varsinainen ”helmi” lintuharrastajalle. Vaelluslintujen muutto alkaa olla kiihkeimmillään, pensaikoissa häärää itäisiä harhailijoita, kahlaaja- ja petolintumuutto on vielä voimissaan. Yön hiljaisuuden rikkovat vain pöllöjen äänet… Seuraamme kymmenien tuhansien pikkulintujen, rastaiden, kyyhkyjen, vesilintujen sekä petolintujen poistumista parhaaseen syysmuuttoaikaan. Ohjelmaan kuuluu myös vaelluslintujen ja pöllöjen rengastusta, joten linnut tulevat tutuiksi myös lähietäisyydeltä.


Etelä-Espanjan syksy, 9.-18.10.2019

Alustava ohjelma (pdf)

Pidennetyllä matkalla ehtii enemmän. Lintuja on tarjolla monipuolisesti aina valtamerilajeista vuoristolajeihin. Luvassa 9 retkipäivää Etelä-Espanjan parhailla lintupaikoilla. Lennot Helsinki–Malaga.


Portugali n. 18.-24.11.2019

Alustava ohjelma (pdf)

Matka tarjoaa Portugalin luontoa, kulttuuria, ruokaa, maisemaa ja ennen kaikkea paljon lintuja ja hienoja lintupaikkoja. Lintujen valtaosa on merenrantojen ja jokisuistojen lajeja, kun retkikohteinamme ovat muun muassa Tejo-joen suisto, Metolan aromaisemat sekä Algarven suistomaat ja niemenkärjet. Luvassa hieno ja monipuolinen lintuviikko Portugalin lintumassojen keskellä. Hinta noin 1450 €.


Lintuviikonloppu Kristiinankaupungissa

Alustava ohjelma

Useita kevytkursseja kesän ja syksyn mittaan lintuvuoden kiihkeimpinä hetkinä. Kysy lisää ja seuraa ilmoitteluamme.Kurssitunnelmia

Rengastus

Kuovisirri

Vene

Lintukurssi

Jonnsborgin leirikeskus

Lintukurssien järjestäjinä toimivat Skaftung Nature ja BirdLife Suomi

Birdlife


Ilmoittaudu
Lisätietoja