Skaftung Nature
Lintukurssit
Paketit
Luonto-opastus
Saaristoretket
Kalastusmatkat
Majoitus
Valokuvat
Kuvauspalvelu
Yhteystiedot
Viestit ja palaute

Skaftung Nature
Kari Korhonen
045 110 6325
skaftungnature@gmail.com
www.lintukurssit.info

Linkit

© - in 2007-2012


Kalastus on mahdollista Kristiinankaupungin ympäristössä ympäri vuoden. Mereltä löytyvien kalapaikkojen rinnalle tuo vaihtelua jokien ja suojaisten pikkujärvien pyyntipaikat. Vesille voi lähteä esimerkiksi Skaftungin suojaisesta kalasatamasta.

Kristiinankaupungin kalalajisto on monipuolinen. Hauen ja ahvenen tapaisia perinteisiä saalislajeja löytyy lähes jokaisesta vesistöstä. Suolaiselta maistuvassa merivedessä viihtyvät myös silakat. Pyydyksiin voi tavoitella myös lohikaloja ja nahkiaisia.

Onkiminen on kalastuksen muodoista rentouttavin. Avoveden aikaan pyyntiin voidaan laskea verkot. Illalla pyyntiin laitettujen verkkojen kokeminen aamulla tarjoaa parhaassa tapauksessa raaka-aineet päivän aterialle.

Haukia ja muita petokaloja voidaan pyytää vapakalastuksen välinein. Perinteisten uistimien lisäksi kaloille voi tarjota perhoja.

Heittokalastuksen lisäksi mereltä löytyy vetouisteluun sopivia alueita. Vapakalastus onnistuu useimpina vuosina huhtikuun ja joulukuun välisenä aikana.

Kalastusta ei tarvitse unohtaa talvellakaan. Merenlahdilta ja pikkujärviltä löytyy suosittuja pilkkipaikkoja. Hieman harvinaisempia kokemuksia tarjoaa jäiden alle laskettavilla verkoilla pyytäminen. Talviverkkojen saaliina on muun muassa haukea, madetta ja ahventa.


Vesillä

Hauki

Kalamies

Särki