Löydä luonto - elämys Kristiinankaupungissa

Maisema

Pohjanmaan reunalla - maakunnan
lounaisimmalla mannerrannalla

Siipyyn havaintotornin (kuva) edessä avautuu pohjalainen saaristomaisema ja Selkämeren keskiosan aava ulappa. Maisemasta löytyy aito luonto, johon tuovat liikettä etenkin linnut. Vesilinnut ja lokit liikkuvat maisemassa lähes ympäri vuoden, sillä meri jäätyy talvisin vain lyhyeksi ajaksi tai ei lainkaan.

Keväällä ja syksyllä tornissa voi kokea unohtumattomia elämyksiä kun sadat ja tuhannet, parhaina päivinä jopa kymmenettuhannet linnut muuttavat talvehtimisalueiden ja pesäpaikkojen välillä.

Paikka tarjoaa poikkeuksellisen hyvät edellytykset muuttolintujen havainnointiin. Vastaavia paikkoja ei valtakunnasta löydy kuin pari kohdetta Suomenlahdelta.

Maisemassa näkyy myös merenkulun turvana jo vuodesta 1892 toiminut Yttergrundin majakka (kuva).

Tornissa maisemia pääsee katsomaan yli 17 metriä merenpintaa korkeammalta. Maisemia mahtuu kerralla ihailemaan suurempikin joukko.

Kohde tarjoaa erinomaisen kohteen luonto-opetukseen ja ympäristökasvatukseen. Kohde on sopiva taukopaikka etelästä pohjoiseen suuntautuvalla matkalla, mutta annettavaa on myös pitemmäksi aikaa esimerkiksi leirikoulujen yhteydessä.

Siipyyn torni on itsessään nähtävyys ja erinomainen retkikohde rannikon maisemiin tutustuville ja elämyksiä etsiville. Tornin saavuttaa yhtä hyvin pyörällä, omalla autolla kuin linja-autollakin.

Alkuun

Siipyy

Pohjanmaan reunalla

Muuttuva maisema

Lintuja ympäri vuoden

Lintuvuoden kohokohdat

Siipyyssä tavatut lintulajit

Kartat ja ajo-ohjeet