Pinnoja linnuista Suupohjan Lintutieteellinen Yhdistys "Kaikilla lintuharrastajilla lienee jonkinlainen keräilyvietti osana harrastusta. Toiset kiertävät maata hullun kiilto silmissä kuukausipinnojen perässä, jotkut laskevat talvipinnoja, toiset vain eliksiä."

Pähkinänakkeli Kuva: Risto Suksi Nähtyjen lintulajien laskeminen on monen harrastajan suosima tapa lisätä lintuharrastuksen jännitystä. Nähtyjä lajeja voi laskea mitä moninaisimmin tavoin rajaten: vuoden aikana nähdyt lajit, tietyllä paikalla (esimerkiksi kunnassa) nähdyt lajit, tiettyyn vuodenaikaan tai kuukautena nähdyt lajit. Bongaus onkin yksi suosituimmista lintuharrastuksen muodoista.

Muutamana viime vuotena Suupohjassa on kerätty vuosipinnoja porukalla.

Pinnojen keräämiseen liittyy läheisesti myös kilpailu. Kaveriporukassa on kiva vertailla kunkin keräämiä pinnamääriä. Lisäksi yhden päivän (tai lyhyemmän ajan) kestäviä pinnaralleja tai -kisoja järjestetään ympäri vuoden eri puolilla Suomea. Suupohjassa on kisailtu monena vuotena kuntarallissa ja itsenäisyyspäivän aikoihin talvirallissa.

Suupohjassa on nähty kaikkiaan noin 330 lajia. Kristiinankaupungin (315) ja Närpiön (286) lajimäärä jää hieman pienemmäksi, mutta sisämaan kunnissa lajivalikoima on selvästi suppeampi. Kauhajoella on tavattu 246 lintulajia, Isojoella 220, Karijoella yli 190, Kurikassa noin 213 ja Teuvalla yli 230. Suomen paras mökkipinnapaikka lienee Kristiinankaupungin Skaftungissa kalasataman laidalla sijaitseva Kari Korhosen mökki.

Suupohjassa kerätään pinnoja
Suupohjan harvinaisuudet (rk) ja alueharvinaisuudet (ark)
Kimmon pinnaralli.

Alkuun

Takaisin | Etusivu | Hakemisto |
Viimeksi muokattu 1.2013 © Ismo Nousiainen | Kommentit ja viestit Ismo.Nousiainen@dlc.fi