Suupohjan Lintutieteellinen Yhdistys ‒ BirdLife Suomi

Suupohjan Lintutieteellinen Yhdistys ‒ Siivet Suupohjalle 2017

Suupohjan Lintutieteellinen Yhdistys on BirdLife Suomen jäsenyhdistys

 

 

          

 

Linturetki Suupohjaan

Lähde linturetkelle

Suupohjan maisemat tarjoavat monipuoliset mahdollisuudet lintujen seuraamiseen ja linturetkeilyyn. Retkelle voi lähteä vaikka koko perheen voimin. Retkikohteet tarjoavat haasteita myös kaiken nähneille lintuharrastajille. Vuodenaikojen vaihtelu rytmittää lintujen elämää. Vuodenaikojen vaihtelu avaa myös luonnossa liikkujalle uusia mahdollisuuksia jatkuvasti. Linnut eivät pysähdy.

 

Kaikkea linnuista

Lintuja voi harrastaa monella tavalla, joko enemmän tai vähemmän vakavasti. Tavasta riippumatta lintuharrastus tarjoaa vahvoja elämyksiä. Lue lisää lintuharrastuksesta.

 

Lintuhavaintoja Suupohjasta

Lintuja liikkuu Suupohjan maisemissa ympäri vuoden kaikilla keleillä, joten linturetkille voi lähteä koska tahansa.

Suupohjassa tehtyjä lintuhavaintoja on kirjattu esimerkiksi valtakunnalliseen Tiira-tietokantaan ja yhdistyksen nettisivuille. Omat lintuhavaintosi voit ilmoittaa suoraan Tiiraan.

Helmikuu on sydäntalvea

Helmikuu on talven sydäntä. Lauhoina talvina helmikuu antaa viimeisen mahdollisuuden pakkaselle ja lumelle. Talvi on syvimmillään myös kunnon talvina. Pitenevä päivä antaa viitteen lähestyvästä keväästä. Talven ankaruus määrää lintutalven. Pakkasjaksot hiljentävät elämän ja suosivat pohjoista lajistoa. Lauhat talvet pitävät linnut liikkeessä ja helpottavat eteläisten lajien elämää.  Lue lisää