Lue vieraskirjaa
Kirjoita vieraskirjaan

Päivitetty 27.1.2017 Uutisia, Uroksia & Narttuja

Tervetuloa sivuillemme !

Asumme Nastolan Villähteellä, Päijät-Hämeessä. Pääasiallisesti koirat ovat meille perheenjäseniä ja harrastuskavereita, mutta aika-ajoin myös kasvatamme rotua.

Ensimmäisen hollanninpaimenkoiramme hankimme vuonna 1992. Kyseinen uros, Stemma's Mack Aysal, oli ensimmäisten Suomeen tuotujen koirien jälkeläinen. MackMack olikin upea koira; hieno harrastuskaveri, upea perhekoira ja kaikenlisäksi kauniskin. Se tempaisi meidät mukaansa niin palvelukoirakokeisiin, kuin näyttelyihinkin. Saldoksi saatiin lukuisia Voittaja-titteleitä, valionarvo sekä koulutustunnus HK3.
Mack sai tyttöystävän vuonna 1993, kun hankimme ensimmäisen narttumme, Stemma's Pandora-Clairen. Loorakin oli hieno koira, joskin sen kanssa harrastaminen oli näyttelypainotteista. Vapaa-ajallaan se piti nautamme kurissa ja herrannuhteessa.

Vuonna 1996 päätimme toteuttaa haaveemme ja teetimme pariskunnallamme pentueen. Tästä lisää Pentueet-sivulla. Pennuista jätimme itsellemme yhden nartun, Briska-Pandoran. Valitettavasti huonojen lonkkien vuoksi siitä ei ollut linjaamme jatkamaan. Vanha tyttö porskuttaa silti edelleen ystävällämme kotikoirana.
2001 uusimme yhdistelmän, ja tällöin pentuja syntyi vain kaksi, joten niistä ei meille riittänyt enää koiraa.

Loora2003, kun "vanhukset" alkoivat siirtyä sateenkaarisiltaa kohti, oli syytä etsiä uutta kaveria. Tällainen löytyikin Nambygo- ja Meevaller-kennelin yhteistyön tuloksena. Alkukesästä 2004 Nambygo Ik Ben Idefix alias Mörkö muutti meille. Harrastus pyörähti jälleen täysillä käyntiin ja tuloksia voi ihmetellä Mörkön sivuilta. Meevaller Aureool, eli Ärri, tuli taloon laittamaan Mörkön järjestykseen keväällä 2007.Uusin uroksemme, Häjy de Blauwe Pastorie, muutti Suomeen 27.7.2012 Hollannista 7 vkon iässä

Vähän kasvatustyöstämme

Kasvatustyömme on erittäin pienimuotoista. Tärkeintä mielestämme on saada koirille suppeasta geenipoolista huolimatta, hyvä terveys. Siksi tutkimmekin tarkoin jalostukseen käyttämämme yksilöt, sekä niiden suvut.
Haluamme säilyttää hollanninpaimenkoiran tyypillisen ja rakastettavan työkoiran olemuksen ja luonteen. Pyrimme ennen kaikkea huolehtimaan, että koirilla olisi luontainen työkyky, missä sitä kukakin sitten haluaa hyödyntää. Toivomme, että pentumme pääsevät aktiivisiin koteihin, joissa niillä on mahdollisuus elää kunnollista koiranelämää harrastuksien parissa.
Toivomme myös, että kasvattimme ovat luonteensa lisäksi ulkonäöltään rotumääritelmän mukaisia. Haluamme joskus myös tavata niitä näyttelyissä, varsinkin erikoistuomareiden silmien alla.

Jos rotu kiinnostaa, ota yhteyttä. Meitä voi aina jututtaa !

Terveisin,
Ulla ja Kari Eerikäinen

Copyright Kennel Syrjän, 2009