Suomen Urheilutietäjät ry | Kilpailuarkisto

Suomen Urheilutietäjät ry

Uudenmaan Urheiluvisa 2018

Eikan Pub, Järvenpää 1.12.2018
Kilpailun järjesti Järvenpään Tottenhamit.
 
tulokset | kysymykset | vastaukset
 

Uudenmaan urheiluvisa taas Reijo Hyvöselle

Urheilutietokilpailu Uudenmaan urheiluvisa on järjestetty 26 kertaa. Reijo Hyvönen voitti 1.12. Järvenpäässä Eikan Pubissa kisan jo 14. kerran. Kelpo vastuksen tarjosi tällä kertaa Jorma Lehtikangas, joka on ollut mukana kaikissa kisoista aloitusvuodesta 1993 lähtien. Kärkikaksikon pisteet 23,25 ja 20,75/40.
- Perinteisiä hyviä kysymyksiä, joskin paikallisurheilusta vähemmän kuin joskus, tuumi Reijo Hyvönen rauhalliseen tapaansa.

Hyvösen kohdalla vuodetkaan eivät ole tehneet tehtäväänsä, silla voittokulku vain jatkuu. Urheilutiedon SM-kilpailussa tuli keväällä toisen kerran perättäin kuudes sija.
- Kyllähän muisti iän myötä heikkenee, mutta ihan hyvin olen pärjäillyt, 72-vuotias Hyvönen kertoi. Hän jäi kolme vuotta sitten eläkkeelle Kanasaneläkelaitoksen palveluksesta. Vakiokävijöitä on karsiutunut nimimuistin heikennyttyä.

Koko nuoruutensa Järvenpäässä viettänyt Hyvönen oli aktiivisuunnistaja Haarajoen Urheilijat-54:ssä ja Järvenpään Iskussa. Haarajoella miehellä on edelleen tontti ja paljon tuttavia. Paikallislehti Keski-Uusimaa tulee edelleen Helsinkiin, jonne hän muutti 1972.

Uudenmaan urheiluvisaan Hyvönen ei erityisemmin valmistaudu.
- Luen lehtä ja seuraan aikaani. Kaikkineenkin luen paljon, nythän siihen on paremmin aikaakin.

Hyvönen ei pitänyt kysymyksiä tavanomaista vaikeampina, mutta voittopistemäärä oli alhaisin sitten vuoden 2011.
- Visaisempia olivat kuin oletimme, tuumi kisan järjestäneen Järvenpään Tottenhamien kunnian puheenjohtaja Hannu Pelttari, jolta on vastikään ilmestynyt Urho Kekkosen urheilutoimeliaisuuteen keskittyvä tietokirja.

Mutta kunnon urheilutietäjä tuntee päivän kuntonsa. Kisan viimevuotinen voittaja Jari Henriksson taisi tuntea, ettei valmistelu mennyt ns. putkeen. Hän arveli etukäteen olevansa neljäs. Ei kaukaa pyyhkäissyt, sillä nelinkertainen voittaja hävisi nelossijan jokerikysymyksellä Jori Komulaiselle.

Uudenmaan Urheiluvisa 2018
Reijo Hyvönen (vasemmalla) taas voittajahaastattelussa.
 
Tulokset (max 40)
1.Reijo Hyvönen23,25 
2.Jorma Lehtikangas20,75 
3.Markku Virtanen17 
4.Jori Komulainen16,25(2)
5.Jari Henriksson16,25(1)
6.Vesa Pirjola14,75 
7.Ismo Lahtinen12,25 
 Pekka Patjas12,25 
8.Timo Juusela10,75 
Suluissa jokerin pisteet
Joukkuekilpailun voitti ylivoimaisesti Team Majava (Antero Gustafsson ja Jari Sirén)

Suomen Urheilutietäjät ry