Suomen Urheilutietäjät ry

Tietoa yhdistyksestä

Suomen Urheilutietäjät ry
Etusivu

Suomen Urheilutietäjät on yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää ja pitää yllä urheilutietoutta Suomessa. Yhdistys on perustettu vuoden 1988 tammikuussa Vuoden urheilutietäjä-kilpailun yhteydessä. Samainen kilpailu (nykyisin Urheilutiedon SM-kilpailun nimellä) on edelleen Urheilutietäjien toiminnan kivijalka, ja sen yhteydessä järjestetään myös yhdistyksen vuosikokous. Idean yhdistyksen perustamisesta esitti moninkertainen Suomen urheilutietäjä Erkki Maunu.

Muuna aikana yhdistys järjestää vuosittain n. neljä kotirata-tietokilpailua, joissa palkitaan paitsi parhaat, myös muutamia arvalla (lähinnä kirjapalkintoja). Kysymykset kilpailuihin saa tehdä kuka hyvänsä yhdistyksen jäsen. Näiden kotiratakysymysten joukossa on perinteisesti ollut erittäin vaikeitakin kysymyksiä, sillä parhaiden tiedonkaivajien taso on suorastaan huikaiseva. Lisäksi järjestetään vuosittain yleensä kaksi puhelinvisaa ja kaksi veikkauskilpailua, joissa myös parhaat palkitaan.

Kaksi kertaa vuodessa ilmestyy yhdistyksen julkaisema lehti, jossa jäsenet kirjoittavat monia varsin korkeatasoisiakin urheiluaiheisia juttuja. Myös muunlaista toimintaa järjestetään satunnaisesti, esim. erilaisia äänestyksiä. Yhdistyksen kautta saa myös tietoa muiden tahojen järjestämistä urheilutietokilpailuista.

Jos haluat liittyä jäseneksi Suomen Urheilutietät ry:hyn. Täytä liittymislomake.

Suomen Urheilutietäjien puheenjohtajana toimii: Vesa-Matti Peltola.

Suomen Urheilutietäjien hallitukseen kuuluvat puheenjohtajan lisäksi Tero Kalliolevo, Jori Komulainen, Jukka Mukala, Harri Piironen.


Suomen Urheilutietäjät ry