Asuntoja kaupan, homettako ja sädettäjäsieniä

Asuntokauppa käy taas kuumana, läpimädät mökit myydään linnoina, villoista puhumattakaan. Jos sinulla on tavallinen 300 m² omakotitalo, niin anna sille nimeksi esim Villa Lepo, mökkisi arvo nousee vähintään 50% näin yksinkertaisella konstilla, mainos sitten Maaseudun Tulevaisuus lehteen. Muista sitten esitellä sunnuntaipäivänä, jotta mökkisi nurkkasi ohi jyräävä rekkaliikenne on vähäistä, laita jotain rauhallista musiikkia vielä levyltä, jo on kumma jos ei kaupat tule heti. Pyydä pari kaveriasi vielä ihastelemaan mökkisi sisustusratkaisua mullistaviksi ja keittiötä suomen parhaaksi tilaratkaisultaan. (Kaverit on palkkionsa ansainneet).
Jos käytät välittäjää, välittäjällä on kaikki ylläolevat hommat hallussa ja aina pari muutakin kikkaa millä hörskäsi saadaan heti myytyä. Koska LKV-luvat omaavan henkilön on oltava kiero kuin korkkiruuvi, on ehdoitettu kun LKV-luvat myönnetään, pitäisi vastuuhenkilön mennä kaltereidentaakse jo valmiiksi puoleksivuodeksi, tulisi meinaan paikat tutuiksi.

Olen poiminut hieman eri kohteista olevia asuntoja, ja kommentit mitä ne todellisuudessa ovat:

1. Kauniilla rinnetontilla oleva omakotitalo remonttitaitoiselle ostajalle, sijainti kivenheiton päässä taajamasta

Tarkoittaa kallionreunalla keikkuvasta mökistä, joka ei tarvitse kuin puskuraktorin remonttimieheksi, tosin puskuraktori ei löydä, koska lähin taajama on puhelinkoppi ja lopettanut kioski, oikea kauppa sijaitsee 50 km päässä. Homeet oli hyvin suojattu vetämällä, homeen päälle kerros lateksia, kyllä pitäisi homeen kestää, homelateksi ohje lopussa.

.

2. Näköalalla oleva perheasunto Jakomäessä, juuri remontoitu, vapaa.

Näköalana moottoritie tai tiheä kuusikko, perheasunto (pakko ostaa kun halpa) pienet huoneet, tapetit vaihdettu seiniin tai lasten piirustukset seiniltä peitetty kerroksella jatketulla lateksilla. Vapaa: Edelliselle avioparille tuli ero tässä läävässä. Naapureina tuntui asuvan paritusinaa Somalia, ei varmasti tule aika pitkäksi, korvatulpat tarpeeseen, meinaan asunnon seinät ovat niin ohuet, että äkkipäätään voisi luulla huonekalujen menevän sekaisin naapurin kanssa. Jos olet asunnon tarpeessa, älä osta tätä, jos olet ottanut jo asuntolainan, ryyppää rahat, niin ne eivät mene hukkaan. sädettäjä sieni mittari ei sanonut mitään.

3. Lauttasaaressa oleva tasokas edustusasunto, näköalalla, baarikeittiöllä

Lauttasaari on yhtä iso kuin koko Sysmän kunta ja risat päälle, Lauttasaaresssa ei ole mitään palveluita, lähimmät palvelut on Tapiolassa ja Helsingin keskustassa. Lauttasaaressa ei ole kuin moottoritie, jolla onneksi ko. saaresta pääsee liukkaasti pois.(suosittelen raskasta kaasujalkaa). Tasokas, lattioilla on Rakesta ostettu lautaparketti joka narisee naapureiden iloksi. Näköala tässä asunnossa on, kämpästä näkyi ainoastaan roskakatos ja taivasta. Baarikeittiö oli näkemys, edellinen omistaja oli keittokomeroon tehnyt baarin, baarikaappiin olisi varmaankin mahtunut muutama kossu, ai niinhän sielä olikin, olipa edustusjuomaa. Todellinen pohjanoteeraus, suosittelen masokistille meinaan, huoneistossa oli piiskausparveke. Edellinen omistaja yritti kaupata flyygeliään mutta jokainen näki, että sehän oli tinttipiano. Sanonko?

4. Kulosaaressa, omakotitalo, sijaitsee itäväylän rauhallisella pohjoispuolella, autotalli, varasto 6 h+keittiö sekä sauna.120 neliötä. Heti vapaa. Iso 500 neliön tontti. Merinäköala. hp.1.200.000 mk + vo.
Jos joku pitää 500 neliön tonttia isona, niin hah.haa. Sitä paitsi Kulosaaren pohjoispuolta sanotaan neekerirannikoksi, hinnat yleensä kolmas osa eteläpuolen rantatonteihin verrattuna. Autotalli oli tehty ladan mitoilla, no eihän tänne arvonsa tuntevat ihmiset muutakkaan. Sauna oli Tylö "kiukaalla" varustettu kivetön lämmitin, voi paska. Merinäköala oli parempi kun meni naapuritalon katolle sitä katsomaan. Talo oli ollut tyhjillään muutaman vuoden, kun ei kelpaa kenellekkään, niin ei kelpaa. Omistaja myi harmistuneena, kun itse oli maksanut talosta hulluina vuosina melkein 3 miljoonaa ja vaikka muualla hinnat ovat nousseet reilusti, ei neekerirannikon asunnot ollenkaan, päinvastoin. Sääliksi kävi ukkoraukkaa, kannattaa aina ottaa selvää mistä hörskänsä ostaa. Kaiken lisäksi talo sijaitsi vuokramaalla, vuokrasopimus päättyy 2005. Tulosssa tuntuva vuokrankorotus. Kun taloon tekisi 500.000 remontin ja siirtäisi sen etelärannikolle, voisi siitä saada omansa pois. Tämä oli tosi pettymys, vaikka hometta ei löytynytkään, sädettäjäsieni ei ollut vielä ehtinyt nousta kellarista ylös.. Ei tule kauppoja, vaikka pari Somalia sitä kävikin katsomassa. He tuntevat arvonsa, niin kuin mekin.

Kommetteja voi jättää. On tullut kysely miten homekoiraa hämätään, sehän ei ole salaisuus, tee näin:
Litra sisälateksia, sekoita purkki kanelia ja puolipurkkia valkopippuria, anna turvota yönyli, lataa ruiskupulloon, millä voit ruiskuttaa seinänsisään, jalkalistojen väliin, joka rotanreikään. Koira on voimaton ja saat todistuksen. Jos jäät tästä tempusta kiinni saat petos-syytteen, en siis suosittele olemaan tyhmä, vaan tilaa suosiolla puskutraktori ja tilaa Hannu Karpo itkemään kovaa kohtaloasi.

Sädettäjäsieni on vallannut koko etu-taka keski Töölöön, yksinkin vesivahinko saa krossipohjassa sienen kasvamaan, sitä ei saa kirveelläkään pois,katepillari on ainut jolla se lähtee..kaatopaikalle koko talo. Takaisin etusivulleTakaisin etusivulle