Miten selvisin suuresta lamasta 1991-1994 !
Ansaitsin noin 100.000 markkaa päivässä, mutta sitten tuli Ahon aiheuttama lama Suomeen !
Tuloni putosi melkein puoleen, käteen jäi enään 95.000 mk /päivä ! aloitin oheisen säästökampanian heti !

1. Vaimon vaihto, vaihdoin entisen miss Suomen uudempaan, edelliseen olisi pitänyt tehdä kallis julkisivuremontti (silikonitissit, naaman kiristys, jäkätyksen poisto).
Säästin vähintään satatonnia ja uusi muija osaa paremmin ajaa autoakin, tämä on viikossa vasta vetänyt Mersuni kerran katolleen, edellinen ei ymmärtänyt, että autossa on pyörätkin, aina katollaan jossain ojanpohjalla.

2. Uima-altaastani jouduin laskemaan vedenpintaa melkein tuumalla, tosin syvyttä jäi vielä kolmisenmetriä.

3. Visa ym. korttieni limiitin 1. milj. markasta tipautin 900.000 markkaan/laskutusjakso.

4. Vessapaperin olen vaihtanut yksinkertaisempaan, niin kuin tilintarkastajanikin. Vessapaperissa on tietysti tuplapaperiin se ongelma, että sitä täytyy vetää rullasta ulos tuplakierros, mutta kyllä kannatti.

5. Viinaa en ota kun tarpeeseen, ennen otin sitä riittävästi, tosin yhtäpaljon, tässä ei ole tullut miljoonasäästöjä.

6. Lääkärikuluja olen saanut vähennetyä aika riittävästi kun kylän kiertopalkintona toiminut kiimainen sisäkköni paukahti paksuksi jollekin autorasvarille. Ei tippuria melkein viikkoon.

7. Pensamersun vaihdoin dieselmersuun jolla nykyjään ajelen (jollei joku tuuleta pohjaa ojanpohjalla) asensin tosin siihen pari kompura-turboa huippu jotain 289,56 km/h edellinen oli tosin nopeampi, mutta lama syö..

8. Vaatteet.. Hugo Bossin olen vaihtanut halvempiin David Kleinin rätteihin, sama kun rättipäät olisi rättinsä (lakanansa) ostaneet Anttilasta.
En enää kehtaa käydä herrasklubilla (jäsenmaksu jotain 100 th/vuosi) no säästöähän tämäkin on. (häpeän olla köyhä).

9. Viskini Dimplen jouduin vaihtamaan Blockmoreen, jota tosin vetäsen pari-pulloa päivässä.

10. Saunassa käyn vain aamuisin ja iltaisin, ennen kävin päivälläkin, säästän tällä tempulla melkein satasen kuussa, tosin pupiin menee se jo päiväkaljoilla.

11. Kortongista olen luopunut ja käytän tilalla hedelmäpusseja, joita vielä toistaiseksi saa ilmaiseksi kaupoista. Muovi on niin paksu ettei tunne mitään, mälli ei lennä vaikka tunnin höyläisi. Siemenet säilyy.
Viegran vaihdoin eläinlääkärituttavaltani saatuihin lampaan kiimalääkkeisiin, 10 mk/tabu. Nyt häntä on tanassa tosi pitkään. Pienoinen sivuvaikutus tabuilla tosin on, naiset ei kiihoita mutta jokin kumma kaipuu lammashakaan on tullut...

12. Tankkasin auton tankin ennen aina täyteen, nyt lirautan sinne vain 50 litraa kerrallaan, olen huomannut että rahaa säästyy ainakin puolet. (100 litran löpötankki).

13. Enään en käytä teotoranttia, haisen niin pahalle, ettei kaverit tule lähellekkään. Eipä tartte tarjota paukkuja ja mikä parasta kukaan ei pummaa 300 mk/kpl maksavia sikaareitani joita ennen meni monta tusinaa illassa.

14. Vaimon hajuveden olen aina hankkinut anttilasta, kaadan sen vain hienompiin pulloihin, akka ei ole huomannut mitään. Melkein 10000 mk säästöä vuodessa.

Loppuhuomautuksena voisin mainita, että tätä kirjoitaessani olen taas pääsyt normaaliansioihin 100.000 mk päivä käteen.
T. Pytsölä. (ent. perseauki).

Lamaruikutuksesta takaisin etusivulle