Nyt saatavilla sähköä helposti !

Olet varmaankin ihmetellyt miten tiedät miten pistorasiasi sähkö on oikein valmistettu, sitä on turha enään ihmetellä, koska sähkösi on valmistettu yleensä ns. kuumalla höyryllä, eli atomivoimalla, kivihiilellä, maakaasulla tai raskaalla polttoöljyllä. Näissä voimaloissa vesi kuumennetaan höyryksi joka ajetaan turbiininläpi ja kun turpiini pyörii se johdetaan generaattorin joka piuhaapitkin tuo sähkön kotiisi.
Ylläoleva oli tarkoitettu alle 3. v. ja nyt tulee asiaa sähköstä vähän varttuneille, niinkuin sähköinsinööreille sanottiin loppukokeessa, että se joka tietää sähköstä vain sen, että se iskee joskus näpeille, saa todistukseen kympin ja pääsee Imatranvoimalle sähkön koemaistajaksi, vai olikose koekäyttäjäsi tuolimalliseen sähköesineeseen.
Herra "sähkö" Unto Virtanen sanoi kesyttäneensä salaman purkkiin ja luoneensa pallosalaman, pallosalamahan on saanut nimensä pallosta vaikka kaikki salamat mittausten mukaan eivät ole olleet tarkasti pyöreitä vaan hieman soikeita ja jos on täysikuu salaman säteily mittausten mukaan on tällöin pienempää. Salaman erillaiset versiot ovat pallo ja erillaiset suorasalamat, jotka tosin mutkittelevat. Salaman normaali isku ja ääni tuntuvat kestävän 2-3 sekunttia ja tämä on totta. Oheinen kestosalama (18 s.) kuvattiin Jänkälammella 1966 digitaalikameralla.
Pirskatti sitten keksin pylväsporakoneen, sehän on sellainen masina joka poraa reikiä sähköpylväisiin, joskus kapakassa tosin olen joutunut vaihtamaan mielipiteiteitä "pylväsporakoneista" jolla porataan reikää metalleihin. Suomeksi = Jalustaporakone... onko sellaisia edes olemassakaan.
Aihe vaihtuu...
Valoapuna oli pari "punapäätä" joista lisää vähän myöhemmin. Harvemmin saa näin hyviä kuvia, kuvaa piti kytätä melkein tunnin, mutta kärsivällisyys palkitaan aina, ei pidä heti lannistua. Samalla kuvausmatkalla kävi hassu tapahtuma, kun assistenttini Pate vetäisi lärvit olalle ja heräsi vasta putkasta, oli jätkällä kankkunen. Pate ei koskaan haise vanhalle viinalle, hän vetäsee joka aamu kunnon huikat kossua. Siinä on tyyliä. Sähkö hän on aiheenamme, Suomessa ei tule sähköstä ongelmaa, koska sitä saa pistorasiasta, sanoi eräskin "vihreä" ja oli siinä täysin oikeassa. Aina puhutaan sähkön saastustavasta vaikutuksesta, näille sanon aina osta patterisähköä se ei saastuta eikä tule savua. Pattereita on monta merkkiä, toiset kestää pitempää, toiset loppuu heti. Tuoreinta ja luotettavinta materiaalia, saat Patteriviesti lehdestä. Tilaa muuten patteriviesti lehti siinä on tanakkaa tavaraa pattereista ja niitä myyvistä liikkeistä. Patteriviestin päätoimittaja JKL-Takaterävä on joskus jopa nähty selvänä työmaalla, minä en ole nähnyt. Valokuvaajamme Liisa Kankkusjärvi ei viinaan koske hän juo suoraan pullonsuusta, sanoo alkoholin kuivattavan ihoa ja kostuttavan kurkkua, että osaa olla fiksu nainen, on valitettavasti jo naimisissa. Kuvaa en laita mutta katso www.patteriviesti.com /toimittajat sivulta hänen pärstänsä. Jos jollekulle viina sopii niin hänelle. Votkaa säästämättä, kännistä tinkimättä, sanoi eräskin makkarakauppias.