Seinäjoen sarjakuvaseura ry:n historiaa

Osa 2: Toinen vuosi
Seuran toiminta laajeni hyvin nopeasti ensimmäisen lehden jälkeen. Sarjakuvia alkoi tulla eri puolilta Suomea ja lehti vakiintui ilmestymään neljästi vuodessa. Epäilijätkin joutuivat hiljalleen uskomaan, että lehti aikoo jatkaa vakaasti valitsemallaan tiellä. Kolmannesta numerosta alkaen Kannus painettiin edullisesti Kirjakaino IL-MO:ssa Ilmajoella, jossa seura-aktiivi Hannu Peltoniemi oli työssä. IL-MO painoi tästä alkaen lähes kaiken seuran tuotannon aina toiminnan loppuun saakka.

Seinäjoen sarjakuvaseura järjesti ensimmäisen sarjakuvalehtihuutokauppansa 15.3.1980 Seinäjoen kauppaoppilaitoksella, yhteistyössä Suomen sarjakuvaseuran kanssa ja se oli ensimmäinen laatuaan Helsingin ulkopuolella. Yleisöä oli paikalla parikymmentä ja vaikka tavara kävi kaupaksi, jäivät hinnat varsin halvoiksi. Muutama myynnissä ollut vanha Aku Ankan vuosikerta oli mennä niin halvalla, että niiden myynnistä jouduttiin luopumaan kokonaan. Sarjakuvien keräily ei selvästi ollut tuolloin vielä kovin yleistä puuhaa pääkaupungin ulkopuolella.

Seuraava huutokauppa järjestettiin jo 12.7.1980 ja silloin oli kaupan mm. amerikkalaisia supersankarilehtiä, joita ei vielä tuolloin ollut kovin helppoa saada käsiinsä Suomesta.

Seuran yksivuotisjuhla järjestettiin kauppaoppilaitoksella 5.10.1980 ja paikalla oli satakunta henkeä. Tilaisuudessa katseltiin ranskalaisia animaatioita, juotiin kahvia, tietovisailtiin ja Ilpo Lagerstedt esitelmöi Carl Barksista. Yleisölle jaettiin lopuksi myös ilmaisia sarjakuvalehtia, joita lahjoitti silloinen Semic.

Elokuvailtakin ehdittiin järjestää 15.11.1980. Disneyn Fantasia esitettiin elokuvateatteri Marilyn 1:ssä täydelle 350-paikkaiselle salille. Liput olivat halpoja, vain 4 mk/kpl ja yleisöä olisi riittänyt vielä toiseenkin näytökseen.

Kannuksen lähes jokaisen numeron ilmestyminen ja muut tapahtumat uutisoitiin paikallisessa lehdistössä vielä parin ensimmäisen vuoden aikana. Vaasa- ja Ilkka-lehdet kävivät tuolloin veristä sotaa tilaajista ja tilanne varmisti julkisuuden molemmissa alueen valtalehdissä. Seinäjoella ilmestyvä Etelä-Pohjanmaa oli kolmas useita juttuja aiheesta tehnyt lehti. Ilta-Sanomatkin kirjoitti Kannuksesta pariin otteeseen alkuvuodesta 1980. Seinäjoen kehittyvän musiikin yhdistyksen lehti Lakeuden kutsu kirjoitti tietenkin myös aiheesta. Myös Seinäjoen kaupunki myönsi seuralle toiminta-avustuksen jo toisena toimintavuotena.


edellinen osa - | paluu alkuun | - seuraava osa