Seinäjoen sarjakuvaseura ry:n historiaa

Osa 3: Tiivistä toimintaa
Vuonna 1981 Kannus oli jo vakiinnuttanut paikkansa säännöllisesti ilmestyvänä sarjakuvalehtenä, mutta muutakin toimintaa seuralla riitti yllin kyllin.

Tammikuussa 1981 alkoi seuran ja Seinäjoen kansalaisopiston järjestämä, seitsemänosainen kurssi Sarjakuvan perustiedot. Luennoitsijoina vierailivat omien (Lagerstedt, Haarala, Uittomäki) lisäksi ainakin Juhani Tolvanen, Anne Lohikari, Heikki Jokinen, Timo Reenpää ja Kalervo Pulkkinen.

Seinäjoen sarjakuvaseura järjesti Seinäjoen taidehallissa Suomalaisia sarjakuvia kautta aikojen -näyttelyn 14.2.-1.3.1981. Suuritöinen näyttely osoittautui menestykseksi. Ellen ihan väärin muista, oli kävijämäärä taidehallin siihenastinen ennätys. Näyttelyssä oli mukana edustava otos sen aikaista suomalaista sarjakuvaa ja vanhoja klassikoita. Näytteitä oli mukana toistasataa yli neljältäkymmeneltä tekijältä. Näyttely sai huomiota myös tiedotusvälineissä. Vaasa-lehden jutussa 16.2.1981 toimittaja muuten kehuu mm. "Tarmo Koiviston kuulua Ämmälä-sarjaa"...heh. Samaan aikaan myös TV 1 teki Kohtauspaikka-nuortenohjelman jakson Seinäjoelta ja yksi osio ohjelmasta piti olla uhrattu Seinäjoen sarjakuvaseuralle ja sarjakuvanäyttelylle. Jakso kuvattiin ja ohjelman ennakkomainonnassakin sitä mainostettiin kuvien kera, mutta jostain syystä sitä ei ollut lopullisessa ohjelmassa... mikä tietysti harmitti mukana olleita.

Myös kerhoiltojen pitäminen oli alkanut. Ensimmäinen oli 2.2.1981 KOP:n kerhohuoneella. Kerhoiltoja järjestettiin vain muutamia, mutta vieraana ehti olla ainakin Harri Vaalio ja ohjelmassa mm. animaatiofilmejä. Kolmas sarjakuvahuutokauppakin pidettiin 28.3.1981.

Seura järjesti vielä kaksi elokuvailtaa elokuvateatteri Adamsissa. Ralph Bakshin animaatio Taru sormusten herrasta esitettiin 7.3.1981 ja Disneyn puolianimaatio Pete ja lohikäärme Elliot 3.10.1981. Liput molempiin olivat edelleen halpoja, vain 5 mk/kpl ja yleisöä riitti kiitettävästi. Elokuvistakin innostuneet Haarala ja Römpötti toimivat elokuvailtojen järjestäjinä, mutta enempää niitä ei tullut. Molemmat kun toimivat aktiivisesti myös Seinäjoen elokuvakerhossa, joka hoiti jatkossa elokuvapuolen.


edellinen osa - | paluu alkuun | - seuraava osa