Kannus 1

KANNUS NUMERO 1. (1/1979)

Kansi: Klaus Nurmi
Nestori (13 s.) Klaus Nurmi
Pöllö (1 s.) Jouni Kangas
Peltiheikki (1 s.) Jouni Kangas
Neljäs kerta (1 s.) Jouni Kangas
Kauhee punk-laulaja (1 s.) Timo Marjomäki
Kaikkien aikojen ensimmäinen Kannus ilmestyi 3.12.1979. Sivuja on 24, koko hiukan matalampi kuin A4. Päätoimittajana on Kari Uittomäki, painopaikka Seinäjoen Kirjapaino ja painosmäärä 1000 kpl. Käytännössä lehtiä tuli painosta kuitenkin hiukan enemmän, eli noin 1200. Mainoksia on mukana kolme sivua ja niiden avulla ensimmäinen numero rahoitettiin. Kaikki tekijät ovat Seinäjoelta.
Lehden alkusanoissa peräänkuulutetaan lisää piirtäjiä ja kirjoittajia ja lehti oli kuulemma kiinnostunut kaikenlaisista sarjakuvista, paitsi underground- ja väkivaltasarjoista. Tämä hiukan ajattelematon kommentti aiheutti aikoinaan jonkin verran ihmetystä sarjakuvantekijöissä. Joka tapauksessa lehden oli alusta asti tarkoitus ilmestyä neljästi vuodessa.
Sisältösivulla käsikirjoittajiksi on mainittu Harri Römpötti ja Arto Haarala, jotka olivat koko hankkeen alkuunpanijat ja puuhamiehet, mutta eivät oletettavasti kovin paljon osallistuneet käsikirjoituspuoleen. Herroille ei kai kukaan keksinyt parempaakaan titteliä ja heidänkin nimensä täytyi toki saada lehteen mukaan.

edellinen lehti - | paluu | - seuraava lehti