Kriitikot kirjoittavat:

Lili Wessman: Satakunnan Kansa 23.11.-98

"Minä Peräsmies tekee historiaa, sillä se on Suomen ensimmäinen multimediasarjakuva. Tekijöitä voisi siis kiitellä pitkään suomalaisen sarjakuvan popularisoinnista ja uudesta aluevaltauksesta, vaan sanotaanpa lyhyesti: Rompun poikamainen peräpäästökomiikka on "huonon" huumorin ystäville väkevää ilokaasua."

Peris vastaa: Sori, Lili, mä en päässy tuleen silloin sinne Ohranjyvään, mä tarjoon ne kaljat sit joskus toiste.

 

Kari Haakana: Mikro Bitti 12/98

"Kiinnostavin asia tällä rompulla ovat äänet : käyttäjä saattaa tuntikausiksi jäädä miettimään digitaalituhnujen äänitysmetodia."

Peris vastaa: Bitin toimituksen olisi kannattanut tilata "Näin tehtiin Minä Peräsmies" -video. Siinä olisi säästynyt pitkä penni toimittajien tuntipalkoissa.

 

Kim Soares: Kymen Sanomat 2.12.-98

"Jonkinnäköisestä sisäpiirin huumorista tuntuu olevan kyse F-ART säätiön kuvakokoelmissa. Pierumuseossa puolestaan pääsee kuuntelemaan eri kuuluisuuksien anaalikaasujen soundia. Mukana on myös 6 peliä, jotka ovat luonteeltaan melkoisen heppoisia."

Peris vastaa: Kirjoittaja ei selvästikään kuulu "sisäpiiriin". Jos kaikki pelit näkee kahtena, niin niitä on yhteensä kymmenen. Kokeile vahvempaa lääkitystä.

 

Jaana Pesonen: Koti PC 8/98

"Minä Peräsmies -romppu on varmasti parhaimmillaan poikaporukan saunaillan jälkeen tai vaikka vatsatautisen kaverina kotioloissa, mutta tiukkapipoisille ja huumorintajuttomille sitä ei voi suositella."

Peris vastaa: Ihan niin, tuotteen kohderyhmänä ovat poikaporukat ja vatsatautiset. Huumorintajuttomille suosittelen laksatiivia ja tiukkapipoisille Karpo-räyskää.

 

Marko Ahonen: SYKE / Keskisuomalainen

"Minä Peräsmies on hauska multimedia, jonka monet osat kestävät vain kertavilkaisun, mutta kyllähän maailmassa on aina tilaa pieruhuumorile löytyy."

Peris vastaa: Koko levyn pitäisi kyllä kestää vaikka intensiivistä tuijotusta! Ja ellei kestä, rompulla on täystakuu. Multimedian rikkoontuneet osat vaihdetaan kaupassa ehjiin!

 

Jyrki Jaakkola: Itä-Pirkanmaa 13/98 (17.12.-98)

"Pakkaus lupaa mahdollisuuden lukea pelejä ja pelata sarjakuvia ja onnistuu siinä varsin mukavasti. Kuvien taso CD:llä on korkea, samoin äänipuolelle on saatu mukaan muutakin kuin sitä itseään. Miinuksena täytyy todeta, että Peräsmiehestä on saatavana vain PC-versio, mikä ainakin jokaista Mac-friikkiä harmittaa."

Peris vastaa: Pehkuna! Kriitikko paljasti motiivini! Koko romppuhan on tosiaan tehty vain omenaihmisten mieliharmiksi.

 

Juha Aho-Pynttäri: Viiskunta 23.12.-98

"Romppu kun tarjoaa ns. interaktiivisen asetelman taiteiljan ja taiteen kuluttajan välille. Rompun käyttäjälle tuodaan erinäisiä valinnan ja oivalluksen mahdollisuuksia ja hupaa taatusti riittää. Teosta voi suositella erityisesti kaikille varhaisnuorille ja lapsenmielisille aikuisille. En ollenkaan ihmettele, vaikka tästä tulisi hittituote myös opiskelijoiden keskuuteen."

Peris vastaa: Haa, taideteoksen arvostelu voi myös itse olla mainio taideteos! Tämä artikkeli on ripustettu maalarinteippikehyksissä Salaisen Piilopaikkani klosetin seinälle!

 

Klaus Nurmi: Länsiväylä 27.12. -98

"Suomalaisilla on sellaiset sankarit kuin ovat ansainneetkin. Supersankarien osastossa ylimpänä ja voittamattomimpana kiitää Peräsmies. Vai pitäisikö sanoa päristelee, sillä tämän sankarin ylimaallisuus perustuu -öh... suolikaasuihin. Minä Peräsmies sopii hyvin huumorintajuisille, mutta erityisen hyvin se sopii tosikoille."

Peris kommentoi: Potentiaalinen kohderyhmä sen kun laajenee, enää ei puutukaan kuin se legendaarinen Pihtiputaan mummo!

 

Ville Hänninen: Sarjainfo 4/98

"... Windows 3.1 ja kaksinopeuksinen cd-rom -asema riittää. Hyvä niin, sillä kaikilla ei ole halua hypätä viimeisimmän tietotekniikan vallankumouksen kelkkaan aina puolentoista vuoden välein. Toteutus on asiallisen toimiva."

Peris kommentoi: Vihdoinkin joku huomasi, että rommini on asiallinen. Erittäin asiallista on myös se, että ohjelma pyörii kokonaisuudessaan rommilta, käyttäjän kiintolevylle ei siirretä turhaa ryönää.

 

Tuomas Karhu: Tietokone 2/99

"Peräsmies-teos osoittaa hykerryttävän hauskalla tavalla, ettei kaikkien julkaistavien multimediateosten tarvitse olla vakavia."

Peris kommentoi: Helsinkiläiskriitikko antoi meille hieman mietittävää: Kun valokuvan vieressä lukee, että kuva on napattu Tampereella, onkohan kuvassa näkyvä pytinki sittenkään Puijon torni? Muutamista pikku virheistä huolimatta tämä arvostelu oli hyvää keskitasoa.

 

Erkki Pöyhönen: Pitkyn piiri 2/99

"Jokaisen pelin jälkeen näytettävät loppusarjakuvat vaihtuvat pelituloksen ja sattuman perusteella ja motivoivat kokeilemaan peliä yhä uudelleen. ...paljon pelejä nähnyt silmä kyllästyy peliin ennen pitkää, mutta pienet lapset ovat osoittaneet pitkällä aikavälillä sitkeämpää kiinnostusta Perikseen kuin esimerkiksi "Suuri Muumijuhla"-romppuun".

Peris kommentoi: Haloo! Rompun suosio pilttien keskuudessa perustuu pelkästään siihen, että paketin kylkeen tällättiin teksti: "IKÄSUOSITUS YLI 16v.?".

 

Kirjoita oma kritiikkisi ja lähetä se Perikselle.

Paluu
Minä Peräsmies
promosivulle

 

© Mediakeisari Oy 1998 | Kuvia saa lainata ja käyttää ainoastaan tekijöiden luvalla!