$uuret $etelit-yhtyeen historiaa

Historia & esittely l Tuotanto l Tilaa levy! l Keikat l Kuvat l Vieraskirja l Kuulumiset l Posti l Etusivu

TD style="COLOR: rgb(0,0,0); FONT-FAMILY: verdasna" bgColor=#000000>
Setelit 1996 $uuret $etelit aloitti nykyisellä kokoonpanollaan 1995 Hotelli Lappeen Doris-yökerhossa, hätäisesti tarjolla olevaa keikkaa varten osin silloin toimineen 'Kaunis Nainen'-yhtyeen jäsenistä, sekä parista ulkopuolisesta puritaanista kasattuna. Teemailtaan tilattu minikeikka sujui niin notkeasti vain yhden pikaisen, akustisen treenin jälkeen, että kokoonpanolla päätettiin jatkaa edelleen uusien keikkojen toivossa. 'Kaunis nainen'-nimellä tehtiin vielä toinenkin keikka, talvella '96, mutta tämän jälkeen -Simo Klemin palattua kitaran varteen riemuretkeltään Intiasta- yhtyeen nimi muuttui $uuret $etelit-muotoon. Ohjelmistoa alettiin kasaamaan vanhalta pohjalta..ja keikkayleisöltä saadun vastakaiun mukaan. Simo jätti orkesterin 2005 marraskuussa, mutta nelihenkinen $etelit jatkaa entisellä raivolla!

Twistiä Lampussa joskus 1999 $uurien $eteleiden ohjelmisto koostuu cover-kappaleista, aina '60-luvun klassikoista jo tuoreempiin, samassa ikituoreessa hengessä tehtyihin kappaleisiin. $etelien jäsenten musiikillisissa taustoissa on kuitenkin sen verran sekalaisia vaikutteita, (Agentsista Dire Straitsiin, Paavo & Zephyristä rankempaankin heavyyn) että jokainen kappale saa omintakeisen $$-leiman sointiinsa. Yhdistävä tekijä $uurien $eteleiden musiikissa kuitenkin on rautalankasävytteisyys. Nauhakaikujen siivittämällä kitarasaundilla yleisön spittarit ja korkokengät saadaan heilumaan rockista twistiin, slovarista shuffleen...

Twangissa 2003 Keikkaa tehdään nykyisellään sen verran mitä pienimuotoinen 'hajaannus' miehistön suhteen antaa myöden. Pari jäsentä on vuosien saatossa saanut jo perheenlisäystäkin, mutta meno ei juuri ole laantunut! Keväästä 2003 lähtien $etelit tekivät ensimmäistä pitkäsoittoaan, jonka julkaisajankohta oli kesäkuussa 2004. 'Sillä silmällä'-nimellä ristitty albumi pitää sisällään kipakkaa tulkintaa kolmentoista klassikon verran....tallennuspaikkana toimi TL Soundin studio Mikkelin työväentalolla ja masteroinnin hoiti Finnvox. $etelit toimii oman ohjelmatoimiston välityksellä. Jos haluat $uuret $etelit keikalle, ota yhteyttä! Repertuaari sopii 'saunasta suvihäihin' - tarvittaessa teemme myös tilaisuuksien äänentoiston, käytettävissämme on myös ulkotapahtumiin riittävää kalustoa, tarvittaessa laadukasta langatonta mikkiä jne!
Kimmo Hölkki Kimmo Hölkki, laulu ja kitara.
Aloitti aikoinaan kitaran varressa ja huomasi omistavansa muutakin samettista kuin rippikouluhousut. Äänensä nimittäin. Oheismateriaalina laulun ohella Kime käyttää mm. mustaa Fender Baja Telecasteria ja joskus upeaa Gretsch Country Club - puoliakustista kitaraa '70-luvulta.

Hannu Tiainen Hannu Tiainen, basso ja taustalaulu. Heituinlahden heavykone, mutta myös 'kesympi' meininki luonnistuu. Luontokuvaajabasisti, joka aloitti elävän musiikin asialla Savitaipaleella, nyttemmin Mansessa! Hannulla on aseenaan Laklandin basso ja vahvistimenaan Trace Elliott, joka ulkoisella olemuksellaan on lunastanut nimekseen Hellraiser!

Sami Kurki Sami Kurki, kitara.
5-vuotiaasta 'listaykkösenä' ollut Dire Straits sai kilpailijan kun '95 Kime löi Topi & Agents-albumin kouraan. Sillä tiellä ollaan yhä, kaulassa soi Fender Stratocaster, Telecaster tai Washburn J9 Washington, vahvistimet hehkuvin putkin ja saundeja jos jonkinlaisilla kikkuloilla.

Heikki Aalto Heikki Aalto, rummut.
Aina sanavalmis tahtimoottori, tukka takana ja kaulukset ylhäällä. Kädet käy, twist rullaa ja tahti on tarkkaa! Lavalla paukkuu tietenkin Kumun rummut.

Historia & esittely l Tuotanto l Tilaa levy! l Keikat l Kuvat l Vieraskirja l Kuulumiset l Posti l Etusivu